fbpx

Marko Ahtisaaresta CMI:n hallituksen uusi puheenjohtaja

Julkaistu 14.2.2024
Kuva: Saara Autere

Kuva: Saara Autere

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin hallitus on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Marko Ahtisaaren. Ahtisaari seuraa hallituksen puheenjohtajana Alexander Stubbia. Stubb valittiin uudeksi tasavallan presidentiksi viime sunnuntaina.

Marko Ahtisaari on ollut CMI:n hallituksen jäsen vuodesta 2021 lähtien. Ahtisaari on aikaisemmin toiminut Helsingin Juhlaviikkojen taiteellisena johtajana, Nokian muotoilusta vastaavana johtajana sekä perustajana ja toimitusjohtajana kahdessa startup-yrityksessä. Lisäksi hän on ollut F-Securen ja Artekin hallitusten jäsen.

”Otan puheenjohtajan tehtävän innolla ja kiitollisuudella vastaan. CMI:stä on tullut yksi maailman johtavista rauhanvälittäjistä. Haluan puheenjohtajana varmistaa, että CMI:n toimintaedellytykset säilyvät tässä epävakaassa maailmantilanteessa. Siksi Rauhanrahaston kerääminen on hallituksen keskeinen tavoite”, sanoo Marko Ahtisaari.

Kansalaiset, yritykset ja järjestöt voivat muistaa presidentti Ahtisaaren elämäntyötä tekemällä lahjoituksen Rauhanrahastoon, jolla tuetaan CMI:n toimintaa.

CMI onnittelee lämpimästi tulevaa tasavallan presidenttiä Alexander Stubbia. Kiitämme häntä kuluneesta kuudesta vuodesta ja toivotamme hänelle menestystä vaativassa työssään tasavallan presidenttinä. Presidentin tärkein tehtävä on pitää yllä rauhaa.

Stubb työskenteli CMI:n hallituksen puheenjohtajana tammikuusta 2018. Presidentti Ahtisaari valitsi hänet seuraajakseen hallituksen johdossa. Stubbin puheenjohtajakauden aikana CMI:n toiminta on lähes kaksinkertaistunut ja konfliktinratkaisutyö on laajentunut Aasiaan ja digitaaliseen rauhanvälitykseen. Vuonna 2021 organisaatio säätiöityi ja hyväksyi uuden strategian.

”Olen ylpeä CMI:n kehityksestä ja kasvusta näiden kuuden vuoden aikana”, Alexander Stubb sanoo. ”On ollut todellinen etuoikeus jatkaa Martti Ahtisaaren elämäntyötä rauhanvälityksen saralla. Lämmin kiitos CMI:n tiimille ja kumppaneille, joiden kanssa menestys on yhdessä rakennettu.”

Martti Ahtisaari perusti CMI:n vuonna 2000. Suomalaisesta järjestöstä on sittemmin tullut yksi maailman johtavista rauhanvälittäjistä. CMI toimii tällä hetkellä yli 20 maassa.

Lisätietoa CMI:n hallituksesta: https://cmi.fi/fi/tietoa-meista/paatoksenteko/
Lisätietoa Rauhanrahastosta: https://cmi.fi/rauhanrahasto/
Lisätietoa CMI:n ohjelmasta: https://cmi.fi/fi/tyomme/

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Antti Ämmälä, viestintäpäällikkö, CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation
antti.ammala@cmi.fi, puh. +358 40 358 30 84