fbpx
Koti
English
Arabic
Haku
Valikko

Seuraa
meitä

Avaimet Rauhaan -näyttely Kallion kirkossa 5. – 10.12.2022

Julkaistu 21.11.2022

 

Paikka: Kallion kirkon kappelisali, Itäinen Papinkatu 2
Aukiolo: ma–to klo 10–18, pe klo 15–18, la klo 12–15

Maailmassa jo yli 100 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa sotien, väkivallan, vainon sekä ihmisoikeusrikkomusten vuoksi. Käynnissä olevien sotien on laskettu maksavan jopa 28 miljoonaa euroa minuutissa. Niiden aiheuttamaa inhimillistä kärsimystä ei voida mitata.

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin Avaimet rauhaan -näyttely tekee näkyväksi konfliktien inhimillisen hinnan. Samalla se muistuttaa, että jokainen konflikti on ihmisten luoma ja siten myös ihmisten päätettävissä. Näyttely tuo Suomeen aitoja kotiavaimia, jotka ovat eri konfliktien vuoksi käyneet tarpeettomiksi. Se myös kertoo avainten omistajien tarinoita – muun muassa nuoren Martti Ahtisaaren tarinan.

Syksyllä 2022 alkanut näyttelykiertue huipentuu Kallion kirkon Kappelisaliin 5.–10.12. Näyttely on maksuton.

Näyttelyviikon tapahtumat:

Avajaispäivänä 5.12. klo 17–18 Kappelisalissa järjestetään näyttelyn Mistä avaimet rauhaan?avajaiskeskustelu. Keskustelussa pohditaan näkökulmia rauhaan ajassa, jossa kriisit ja sota Euroopassa huolettavat myös suomalaisia. Moni tuntee voimattomuutta ja etsii tapoja auttaa. Mitä rauhan eteen voidaan tehdä, ja mistä itse voi löytää rauhaa? Mukana keskustelussa ovat kirkkoherra Riikka Reina, kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio, CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin varatoimitusjohtaja Hanna Klinge, sekä ihmisoikeusaktivisti ja CMI:n nuorten rauhanlähettiläiden Lennon-ryhmän Rahim Alizada. Moderaattorina toimii CMI:n viestintäpäällikkö Antti Ämmälä.

Itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 15.30 kirkossa käynnistyy 26 tuntia kestävä hiljainen hetki, jonka aikana kunnioitetaan niitä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa konfliktin vuoksi. Jokainen sekunti vastaa 1100 kotinsa jättänyttä henkilöä – saman verran kuin Kallion kirkossa on istumapaikkoja. 26 tunnissa päästään 103 miljoonaan, joka on kotinsa jättäneiden tämänhetkinen kokonaismäärä (UNHCR). Hetkeen voivat osallistua kaikki kirkossa vierailevat kirkon aukioloaikojen puitteissa.

Lisätietoja:

comms@cmi.fi