fbpx
Koti
English
Arabic
Haku
Valikko

Seuraa
meitä

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin toimitusjohtajaksi on nimitetty suurlähettiläs Janne Taalas

Julkaistu 17.4.2021

Taalaksella on lähes 25 vuoden kokemus eri tehtävistä ulkoministeriössä. ”Saamme Jannesta parhaan mahdollisen toimitusjohtajan. Hänellä on työhön tarvittava kokemus ja verkostot”, sanoo CMI:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb. Taalas aloittaa työnsä 1. toukokuuta.

Janne Taalas. Kuva: Kimmo Räisänen

Taalas, 54, on työskennellyt ulkoministeriön palveluksessa vuodesta 1997. Hänellä on vahva kokemus kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden kysymyksistä. Viimeksi Taalas johti erityisedustajana kansainvälisen Afganistan-konferenssin järjestelyjä. Vuonna 2008 hän oli mukana välittämässä rauhaa Georgiaan, kun Suomi toimi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin puheenjohtajana. Taalas on myös työskennellyt Suomen pysyvän edustajan sijaisena YK:ssa, suurlähettiläänä Roomassa ja Suomen kybersuurlähettiläänä. Taalaksella on tohtorin tutkinto Oxfordin yliopistosta politiikan tutkimuksesta.

”Saamme Jannesta parhaan mahdollisen toimitusjohtajan. Hänellä on työhön tarvittava kokemus ja verkostot. Hän on työtoverina, johtajana ja yhteistyökumppanina erittäin pidetty. Myös toimitusjohtajan suomalaisuudesta on etua työssämme, kun kansainväliset jännitteet ovat kasvussa”, sanoo CMI:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb.

”Olen seurannut CMI:n matkaa koko sen 20 vuoden olemassaolon ajan ja nähnyt sen nousun kansainväliseksi rauhanvälittäjäksi. On todella hienoa päästä mukaan jatkamaan CMI:n tarinaa uudella vuosikymmenellä”, Taalas sanoo.

Taalas johtaa CMI:n uuden, vuoteen 2030 ulottuvan strategian toimeenpanoa. Strategian tarkoituksena on vahvistaa CMI:n ja rauhanvälittäjien kykyä ehkäistä ja ratkaista konflikteja epävakaassa maailmantilanteessa. CMI jatkaa globaalia rauhantyötään ja panostaa naisten aseman parantamiseen ja digitaalisten teknologioiden käyttöön rauhanprosesseissa.

Rauhanvälittäjille on yhä enemmän tarvetta. Geopoliittiset jännitteet, epätasa-arvo ja ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat tehneet maailmasta entistä rauhattomamman. CMI:n kaltainen itsenäinen, suomalainen rauhanvälittäjä voi rakentaa luottamusta konfliktien osapuolten välille, myös silloin kun se on hankalaa viralliselle diplomatialle. Koronakriisi on lisännyt jännitteitä ja epävarmuutta, mutta CMI on siitä huolimatta onnistunut jatkamaan työtään tuloksellisesti. CMI on tuonut konfliktien osapuolia yhteen virtuaalisesti tilanteessa, jossa fyysisten tapaamisten järjestäminen on vaikeaa.

CMI:n vuosikokous päätti perjantaina 4. joulukuuta 2020 toiminnan säätiöittämisestä. Uuden säätiön nimi on CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation ja uudistus toteutetaan kevään aikana. Muutos takaa suomalaisen rauhanvälitysosaamisen jatkuvuuden, parantaa CMI:n hallintoa ja valvontaa sekä toiminta- ja rahoitusmahdollisuuksia. CMI:n työ ja toiminta jatkuu muutoin ennallaan. Vt. toiminnanjohtajan tehtävää hoitanut Hanna Klinge jatkaa säätiössä toimitusjohtaja Taalaksen sijaisena.