fbpx

CMI:n hallituksessa muutoksia: Uudet jäsenet lisäävät hallituksen vaikuttavuutta

Julkaistu 20.12.2019

CMI:n joulukuisessa vuosikokouksessa järjestön hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä. CMI:n hallituksen uusina jäseninä aloittivat Kai Sauer ja Veera Heinonen.

CMI:n hallituksen uudet jäsenet Kai Sauer ja Veera Heinonen.

CMI:n hallitukseen valittiin joulukuussa kaksi uutta hallituksen jäsentä. Uudet jäsenet ovat ulkoministeriön ulko- ja turvallisuuspolitiikan alivaltiosihteeri Kai Sauer sekä Sitran viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Veera Heinonen. Hallituksessa paikkansa jättivät EU-komissaariksi valittu Jutta Urpilainen sekä yrittäjä Kristina Pentti-Von Walzel.

“CMI on Suomen presidentin ja nobelistin perustama järjestö, jolla on vahva kansainvälinen asema. Lisäksi CMI ja ulkoministeriö tekevät tiivistä yhteistyötä. Tätä taustaa vasten ja entisenä presidentti Ahtisaaren alaisena pidän kutsua CMI:n hallitukseen merkittävänä luottamuksen osoituksena”, sanoo alivaltiosihteeri Sauer.

”CMI:n kaltaisten rauhanvälittäjien toiminta on nyt tärkeämpää kuin ehkä koskaan aiemmin, kun suurvaltojen diplomatiassa ollaan siirrytty arvoperusteista kohti taloudellisia hyötynäkökulmia. On hienoa olla tukemassa toimijaa, joka välittää ja tukee rauhanprosesseja ilman omaa sisällöllistä agendaa, mutta sitäkin arvokkaimmilla menetelmillä”, lisäsi Heinonen.

Alexander Stubb jatkaa CMI:n hallituksen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana jatkaa Gunvor Kronman. Muut jatkavat jäsenet ovat Aleksi Neuvonen, Christoph Vitzthum, Kirsti Lintonen ja Kari Lautjärvi.