fbpx

CMI:n ja Makian kampanja tekee rauhaa näkyväksi paita kerrallaan

Julkaistu 29.5.2019

Maailma tuntuu entistä epävakaammalta. Kuulemme lähes päivittäin uutisia sodasta, konflikteista ja suurvaltojen keskinäisestä uhittelusta. Väkivaltaisten konfliktien määrä maailmalla on taas kasvamaan päin. Joka kuudes maailman lapsista asuu konfliktialueilla.

Konfliktit täyttävät uutisemme, mutta olemmeko vieraantuneet rauhasta?

Elämme maailmassa, jossa konfliktit saavat enemmän näkyvyyttä, kuin rauha. Rauhan merkitys voi helposti unohtua, kun konfliktit tuntuvat kaukaisilta ja etäisiltä.

Tämän päivän sotien vaikutukset leviävät valtioiden rajojen ja mantereiden yli ja vaikuttavat ihmisiin, inhimilliseen kehitykseen ja talouteen laajasti. Pyrkimys rauhaan on meidän kaikkien vastuu ja etu.

Ilman rauhaa ja vakautta ei ole kehitystä. Ilman rauhaa ei rakenneta kouluja, sairaaloita, saati torjuta ja varauduta aikamme suurimpaan haasteeseen ilmastonmuutokseen.

WearPeace by CMI & Makia

Konfliktit ovat tarttuvia, mutta myös rauha on tarttuvaa.

Haluamme CMI:llä muistuttaa suomalaisia rauhan tärkeydestä lanseeraamalla vaatemerkki Makian kanssa WearPeace -paitamalliston. WearPeace by Makia & CMI on kunnianosoitus CMI:n perustajan, rauhannobelisti Martti Ahtisaaren elämäntyölle ja muistutus siitä, että rauha ei ole itsestäänselvyys.

WearPeace-paita kannustaa miettimään, mitä rauha merkitsee juuri sinulle, juuri tänään. Tätä rauhanpaitaa voi ja pitää kantaa ylpeydellä.

Malliston on suunnitellut CMI:lle ja Makialla suunnittelija ja taiteilija Rasmus Tikkanen. Paitoja valmistetaan rajoitettu erä ja kaikki tuotot ohjataan CMI:n konfliktinratkaisutyöhön.

Osta nyt paitasi Makian verkkokaupasta

CMI jatkaa Presidentti Ahtisaaren perintöä

Vaikka presidentti Ahtisaari ei enää aktiivisesti luotsaa CMI:tä, on työmme ankkuroitu vahvasti hänen perintöönsä ja arvoihin rauhanvälittäjänä. Näitä arvoja edustavat myös WearPeace -kampanjan mallit.

Toisten kunnioitus – Antero Vartia

Martti Ahtisaari on tullut rauhanvälittäjä tunnetuksi siitä, ettei hän tehnyt eroa ihmisten välille. Hänelle kaikki ovat samalla viivalla. Tärkeintä on pyrkiä kuuntelemaan toista ja asettua hänen asemaansa. Ahtisaari kunnioitti kaikkia, heidän taustastaan riippumatta.

Periksiantamattomuus – Pekka Hyysalo

Kaikkia Ahtisaaren rauhanponnisteluja yhdistää se, että hän on aina asettanut aluksi kirkkaan tavoitteen, jota kohti on sitten pyrki suomalaisella periksiantamattomuudella. Sen jälkeen välittäjän työ on saada konfliktin osapuolet suunnistamaan kohti tätä päämäärää.

Yhteistyö – Noora Räty

Rauhanvälittäjä on vain yhtä menestyksekäs kuin hänen tiiminsä. Ahtisaari korostaa usein, kuinka hänellä on aina ollut etuoikeus työskennellä osaavien ihmisten kanssa. Näiden kollegoiden puoleen hän kääntyy yhä uudestaan.