fbpx

Rion pakolaisjoukkue sai Urheilun hyväntekijä -palkinnon

Julkaistu 17.1.2017

Urheilugaalassa palkittu joukkue antoi toivoa maailman miljoonille pakolaisille osoittamalla, ettei urheileminen, kilpaileminen tai itsensä kehittäminen pääty pakolaisuuteen.

TeglaPurNettiin

Rion pakolaisjoukkueen johtaja Tegla Loroupe  ja 800 metrin juoksija Yiech Pur Biel vastaanottivat palkinnon tiistaina Urheilugaalassa Helsingissä. Kuva: Wärtsilä.

Rion olympialaisten pakolaisjoukkue sai tunnustusta Suomen Urheilugaalassa tiistaina. Wärtsilä jakoi yhteistyökumppaninsa CMI:n kanssa pakolaisjoukkueelle Urheilun hyväntekijä -palkinnon.

Palkinnon tarkoituksena on edistää pakolaisten urheilumahdollisuuksia. Pakolaisjoukkue voi käyttää Wärtsilän lahjoittaman 10 000 dollarin summan valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

CMI:n Irak-ohjelman johtaja Hussein al-Taee ja Wärtsilän viestintäjohtaja Atte Palomäki luovuttivat palkinnon pakolaisjoukkueen johtajalle Tegla Loroupelle ja 800 metrin juoksijalle Yiech Pur Bielille.

Biel joutui vanhemmistaan eroon Etelä-Sudanin sisällissodassa vuonna 2002. Hän asui sen jälkeen suurella Kakuman pakoleirillä Keniassa, kunnes vuonna 2015 tuli huomatuksi Tegla Loroupen säätiön pakolaisille järjestämässä juoksukilpailussa. Tämän jälkeen hän on asunut ja treenannut Loroupen pakolaisurheilijoille perustamassa harjoituskeskuksessa. Puolet Rion pakolaisjoukkueen urheilijoista on tästä keskuksesta.

Viime vuoden kesäolympialaisissa kilpaillut joukkue antoi toivoa maailman miljoonille pakolaisille osoittamalla, ettei urheileminen, kilpaileminen tai itsensä kehittäminen pääty pakolaisuuteen. Palkinnon luovuttanut CMI:n Hussein al-Taee saapui itse pakolaisena Irakista Suomeen, kun hän oli kymmenvuotias.

”Pakolaisten urheilumahdollisuuksien tukeminen on tärkeää. Pakolaiset ovat kokeneet kovia.  Urheilu antaa positiivisia kokemuksia ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Urheilu voi näin olla yksi tapa saada elämästä jälleen kiinni”, sanoo al-Taee.

Urheilun hyväntekijä -palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa.