fbpx

Juoksija ja rauhan edistäjä Wilson Kipketerille Urheilun hyväntekijä-palkinto

Julkaistu 12.1.2016

CMI ja Wärtsilä jakoivat Suomen Urheilugaalassa Urheilun hyväntekijä –palkinnon juoksija Wilson Kipketerille.

Palkinnon vastaanotti kenialaisyntyinen tanskalainen 800-metrin juoksijalahjakkuus Wilson Kipketer.  Kipketer on monikertainen maailmanmestari ja maailmanennätysmies ja on voittanut urallaan yhteensä yhdeksän arvokisamitalia.

Juoksijalegenda tunnetaan myös rauhan edistäjänä ja hyväntekijänä. Hän on vuodesta 2005 toimnut  monacolaisessa Peace and Sports-säätiössä Champion for Peace-nimikkeellä ja on myös perustanut Keniaan omaa nimeään kantavan säätiön parantamaan katulasten asemaa.

Nyt  kolmatta kertaa myönnetty Urheilun hyväntekijä –erikoispalkinto annetaan kansalliselle tai kansainväliselle toimijalle, joka on tehnyt hyväntekeväisyyttä urheilussa tai urheilun avulla. Wärtsilän lahjoittama 10 000 dollarin avustusraha käytetään Kipketerin valitseman hyväntekeväisyyskohteen kehittämiseen.

Palkinnon jakoivat CMI:n varainhankinnan päällikkö Laura Seppälä sekä CMI:n toimintaa tukevan Wärtsilä-konsernin viestintäjohtaja Atte Palomäki.