fbpx

Rauhanvälittäjä emoji julkaistu

Julkaistu 2.12.2015

Suomi julkaisi eilen maailman ensimmäiset valtiolliset kuvasymbolinsa. Valikoimasta löytyy myös rauhanvälittäjä-emoji.

emoji-peacemakerSuomi julkaisi 1.12 maailman ensimmäiset valtiolliset emoji-kuvasymbolit. Suomi-emojit kuvaavat suomalaisia tunteita, vahvuuksia sekä paheita, ja ne ovat osa ulkoministeriön ThisisFINLAND-maakuvasivuston joulukalenteria.

Muutamaa tunnetta ilmentää maailmalla tunnettu suomalainen henkilö. Yksi heistä on CMI:n perustaja Martti Ahtisaari. Rauhanvälittäjä-emoji jatkaa verkkokeskusteluissa presidentti Ahtisaaren ansiokasta rauhanvälitystyötä.

”Ajattelimme emojit alun perin pieneksi joululahjaksi kaikille Suomesta. Olemme iloisia erinomaisesta globaalista vastaanotosta, jonka emojimme ovat jo saaneet osakseen ja tietysti hyvin otettuja siitä, että monet suomalaiset pitivät maistiaisemojien aihevalintoja osuvina”, Ulkoministeriön maakuvayksikön päälikkö Petra Theman sanoo.

Suomi-emojit on piirtänyt graafikko Bruno Leo Ribeiro. Emojit esiintyvät ja ovat ladattavissa ThisisFINLANDin joulukalenterissa 13 eri kielellä. Joulukalenteri löytyy täältä: http://xmas.finland.fi/01-kaamos/