fbpx

Pohjoismaiden kielipalkinto presidentti Martti Ahtisaarelle

Julkaistu 30.11.2015

Norjan Foreningen Norden -järjestön myöntämä Pohjoismaiden kielipalkinto 2015 annetaan CMI:n perustajalle, presidentti Martti Ahtisaarelle hänen työstään kaksikielisen Suomen puolesta. 

CMI:n perustaja presidentti Martti Ahtisaari puhuu Suomen kaksikielisyyden puolesta.

 ”Martti Ahtisaaren kaltaisen kokeneen poliittisen vaikuttajan nouseminen barrikadeille ruotsin kielen puolestapuhujana on esiarvoisen tärkeää Suomen kaksikielisyyden kannalta”, toteaa palkinnon myöntäjä Foreningen Norden. ”Ahtisaari puhuu lämpimästi pohjoismaisen yhteistyön puolesta aina, kun siihen on mahdollisuus”, perustelee lautakunta valintaansa.  ”Hän korostaa ruotsin kielen olevan tärkeä osa suomalaisten pohjoismaista identiteettiä ja silta pohjoismaiseen yhteistyöhön.”

Martti Ahtisaari on kiitollinen saamastaan palkinnosta. ”Palkinto korostaa pohjoismaisen yhteistyön jatkuvuuden ja kehittämisen tärkeyttä. Sen näen olevan suuri etu kaikille Pohjoismaille.”

Foreningen Norden jakaa Pohjoismaiden kielipalkinnon ”henkilölle tai järjestölle, joka hyvällä ja innovatiivisella tavalla vaikuttaa pohjoismaisten kielien asemaan.” Palkinto jaetaan Oslossa huomenna 1. joulukuuta jo kuudennen kerran.

Lue uutinen norjaksi täältä

Lue lisää palkinnon jakoperusteista täältä