fbpx

Ahtisaari solmii rauhan kinastelevien pukkien välille

Julkaistu 12.11.2015

Tänään 12.11. vietetään Ahtisaari-päivää ja päätapahtumapaikkana on tänä vuonna Rovaniemi. Humoristisella kampanjavideolla pelastetaan joulurauha.

Rovaniemellä järjestettävässä pukkien huippukokouksessa joulu uhkaa vaarantua, kun pukit ympäri maailman kiistelevät siitä, kenelle lahjoja oikein pitäisikään jakaa. Kokenut rauhanvälittäjä presidentti Martti Ahtisaari saa joulurauhan kuitenkin pelastettua. Ahtisaari-päivien nuorille suunnatussa hauskassa kampanjafilmissä pohjoinen tapahtumapaikka Rovaniemi on vahvasti esillä.

”Halusimme luoda puhuttelevan filmin, jossa tuodaan esille teema riitojen ratkaisemisesta ja sen tärkeydestä. Kompromissit ja anteeksiantaminen ovat iso asia sovinontekemisessä”, sanoo Ahtisaari-päiviä järjestävän CMI:n (Crisis Management Initiative) viestintäjohtaja Elina Lehtinen. Filmin näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Maria Sid ja Seksikäs-Suklaa sekä aito ja oikea Rovaniemen joulupukki.

Tavoitteena lisätä tietoa sovinnon merkityksestä

Kampanjaelokuva on osa Ahtisaari-päivää, jota vietetään tänä vuonna marraskuun 12. päivänä. Päivän tavoitteena on lisätä tietoa rauhanvälityksestä ja sovinnon merkityksestä laajasti suomalaisten keskuudessa. Sovinnon teema on nykymaailmassa yhä tärkeämpi – pitkittyneet sodat ja väkivaltaisuudet ovat ajaneet ennätysmäärin ihmisiä pakolaisiksi, ja terrorismi nostaa yhä vahvemmin päätään. Konflikteja ei kuitenkaan ratkaista sotimalla, vaan rauhanomaisen neuvottelun kautta.

Tänä vuonna tapahtumaa vietetään viidettä kertaa kouluissa ympäri maata, ja päätapahtumapaikkana on Rovaniemi. Tänään Ahtisaari vierailee Rovaniemen kouluissa ja Lapin yliopistolla kertomassa kokemuksistaan rauhanvälittäjänä. Myös CMI:n asiantuntijat jalkautuvat Rovaniemen kouluihin viemään sovinnonviestiä eteenpäin. Lapin yliopistolla järjestetään myös kaikille avoin yleisötilaisuus aiheena ”Pohjoisen vähemmistöt”.

Vuosittain Martin päivän tienoilla vietettäviä Ahtisaari-päiviä järjestää CMI ulkoministeriön tukemana. Päivien suojelijana on tänä vuonna opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. 

Kampanjafilmin on toteuttanut Miltton Creative ja tuotantoyhtiö Lucy Loves Stories. Ohjauksesta vastasi Nalle Sjöblad.

www.ahtisaaripaivat.fi

#ahtisaaripaivat

Katso Ahtisaari-päivien kampanjavideo: http://bit.ly/ahtisaaripaivat

Käy tutustumassa Ahtisaari-päivien Facebook-sivuun: https://www.facebook.com/ahtisaaripaivat/?fre