fbpx
Koti
English
Arabic
Haku
Valikko

Seuraa
meitä

CMI kampanjoi rauhanvälityksen puolesta

Julkaistu 18.8.2015

Pöytä. Se voi olla vaatimaton tai juhlava, sijaita kellarissa tai juhlasalissa, kunhan sen ympärillä puhutaan rauhasta, rauhassa. CMI tuo rauhanvälittäjänä riitapukarit saman pöydän ääreen. Rauhanpöytä-konsepti on CMI:n tänään käynnistyvän 15-vuotiskampanjan keskiössä.

Mitä yhteistä on toisen maailmansodan päättäneellä Pariisissa 1947 sovitulla rauhalla ja Acehin rauhansopimuksella 2005? Molemmissa rauhaa hierottiin pöydän ääressä. ”Yksikään rauha ei synny ilman että konfliktin osapuolet saadaan istumaan samaan pöytään”, sanoo CMI:n viestintäjohtaja Elina Lehtinen.

CMI on suomalainen rauhanvälittäjä, joka on tuonut konfliktin osapuolia saman pöydän ääreen jo 15 vuoden ajan. CMI:n kaltaisille riippumattomille konfliktinratkaisijoille on maailmassa entistä enemmän tarvetta. Joka viides ihminen maailmassa elää sodan uhan alla ja lähes 60 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan konfliktien ja vainon vuoksi.

Hallituksen kaavailemat kehitysyhteistyömäärärahojen leikkaukset koskettavat merkittävästi CMI:n toimintaa. CMI:n ulkoministeriöltä saama rahoitus vähenee suunnitelmien mukaan n. 1,7 miljoonaa euroa ensi vuodesta alkaen.

Konfliktit ratkaistaan neuvottelemalla

Rauhanvälitys on tärkeä osa vastuullista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Ilman vakautta ja rauhaa ei voi olla kehitystä. Ilman rauhaa ei rakenneta kouluja, sairaaloita saati kehitetä yritys- tai talouselämää. ”Konflikteja ei ratkaista sotatoimin vaan neuvottelemalla. Vain rauhanomaisin keinoin päästään kestävään ratkaisuun”, Lehtinen painottaa.

CMI:n Rauhanpöytä-kampanjassa 19.–30.8.2015 kerätään varoja CMI:n työlle, tehdään rauhanvälitystyötä tunnetuksi ja tuodaan se osaksi ihmisten arkea.

Pöydän ääressähän keskustellaan ja tehdään päätöksiä päivittäin myös kotona ja työpaikoilla. Kampanjaa tukevat Isku, Danske Bank ja Royal Ravintolat. Katso videolta, miten pöytä liittyy työhömme.

Monta tapaa tukea työtämme

Haluatko istahtaa kanssamme rauhanpöytään ja tukea työtämme konfliktien ratkaisemiseksi? Tapoja on monia: 

  • Osoita tukesi sosiaalisessa mediassa: voit tykätä meistä Facebookissa ja Twitterissä, osallistua keskusteluun ja jakaa viestejämme tutuillesi käyttämällä hashtagia #rauhanpöytä
  • Lahjoita: Pienikin lahjoitus auttaa meitä rakentamaan rauhaa konfliktialueilla. Keräykseen voi lahjoittaa verkkosivumme kautta tai kätevästi CMI:n yritysyhteistyökumppani Danske Bankin MobilePay-älypuhelinsovelluksella numeroon 040 905 2819. Voit myös lahjoittaa 10 euroa tekstaamalla CMI numeroon 16499.
  • Hanki Rauhanpöytä: Suomen johtava kalustevalmistaja Isku tukee CMI:n työtä lanseeraamalla toimistoille tarkoitetun Duo-neuvottelupöydän Rauhanpöydäksi. Jokaisesta myydystä pöydästä Isku lahjoittaa osuuden CMI:n työhön maailman konfliktialueilla.

Lue lisää kampanjastamme: www.rauhanpöytä.fi

Rauhanpöytä-kampanjan konsepti on Mirum Agencyn käsialaa ja pöytäkuvitukset on toteuttanut Toni Halonen. Filmin on tuottanut Cocoa.