fbpx

Pikajuoksulegenda Frankie Fredericks sai Urheilun hyväntekijä -palkinnon

Julkaistu 13.1.2015

Kuva: EMG

CMI ja Wärtsilä jakoivat Suomen Urheilugaalassa Urheilun hyväntekijä –palkinnon kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) Athletics for a Better World –ohjelmalle.

Palkinnon vastaanottivat namibialainen pikajuoksulegenda ja nelinkertainen olympiamitalisti Frank ”Frankie” Fredericks. Fredericks on myös Kansainvälisen olympiakomitea KOK:n ja Kansainvälisen yleisurheiluliiton jäsen.

Wärtsilän lahjoittama 10 000 dollarin avustusraha on tarkoitettu käytettäväksi Namibiassa Frank Fredericks Säätiön hankkeessa, jossa yleisurheilun parissa mukana oleville annetaan HIV- ja huumevalistusta sekä ohjausta terveellisiin elämäntapoihin.

Nyt toista kertaa myönnetty Urheilun hyväntekijä –erikoispalkinto annetaan kansalliselle tai kansainväliselle toimijalle, joka on tehnyt hyväntekeväisyyttä urheilussa tai urheilun avulla.  Athletics for a Better World -ohjelma tukee urheilun avulla hankkeita, joilla edistetään kestävää ympäristön kehitystä, terveyttä, syrjäytymisen ehkäisyä ja rauhan asiaa.

Palkinnon jakoivat CMI:n variainhankinnan päällikkö Laura Seppälä sekä CMI:n toimintaa tukevan Wärtsilä-konsernin viestintäjohtaja Atte Palomäki.