fbpx
Home
Suomi
Arabic
Search
Menu

Follow
us

The Elders saapuu Suomeen ensi keväänä

Published on Friday, 9th of September 2016

Nelson Mandelan perustama maailmanpolitiikan entisten huippujohtajien ryhmä The Elders saapuu Suomeen ensi vuoden toukokuussa. Vierailunsa aikana ryhmä juhlistaa 80 vuotta täyttävää Martti Ahtisaarta sekä satavuotiasta Suomea.

the-elders-london-2015-credit-ander-mcintyre-the-elders

The Elders vasemmalta: Mary Robinson, Fernando H Cardoso, Hina Jilani, Kofi Annan, Ela Bhatt, Jimmy Carter, Martti Ahtisaari, Gro Harlem Brundtland, Lakhdar Brahimi, Ernesto Zedillo. Kuva: Ander McIntyre/The Elders

CMI:n hallituksen puheenjohtaja, presidentti Martti Ahtisaari julkisti tänään Yleisradion 90-vuotisjuhlatilaisuudessa The Elders-ryhmän Suomen vierailun ensi vuoden keväällä. Maailmanpolitiikan kokeneista johtajista ja rauhanvälittäjistä koostuva ryhmä saapuu Helsinkiin ensi vuoden toukokuussa puheenjohtajansa Kofi Annanin johdolla. Ahtisaari on ollut The Eldersien jäsen vuodesta 2009.

Vierailunsa aikana ryhmä juhlistaa 80 vuotta täyttävää Martti Ahtisaarta sekä satavuotiasta Suomea CMI:n järjestämässä tilaisuudessa.

”The Eldersien jäsenet kiinnittävät omalla arvovallallaan huomiota maailman jyrkimpiin epäkohtiin aina ilmastonmuutoksesta naisten oikeuksiin ja konfliktien ehkäisyyn. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada heidän kaltaisensa kansainvälisen politiikan viisaat naiset ja miehet vieraaksemme juhlimaan satavuotiasta Suomea”, sanoo CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie. CMI:n järjestämän tilaisuuden ajankohta ja teema julkistetaan myöhemmin.

The Elders on Etelä-Afrikan edesmenneen presidentin Nelson Mandelan perustama entisten huippujohtajien riippumaton ryhmä, joka työskentelee rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta. Ryhmään kuuluvat Martti Ahtisaaren lisäksi muun muassa entinen YK:n pääsihteeri Kofi Annan, Algerian entinen ulkoministeri Lakhdar Brahimi, Norjan entinen pääministeri Gro Harlem Brundtland sekä Irlannin entinen presidentti Mary Robinson.

The Eldersien vierailu on osa Suomi 100-ohjelmaa.