fbpx

Älä kerro Martille on vuoden varainhankintateko

Published on Tuesday, 19th of September 2017

Vastuullinen lahjoittaminen ry:n palkintoraadin mukaan ”Suomen suurimmassa ja salaisimmassa kimppalahjassa” yhdistyi huumori ja oivaltavuus.

Martti

Älä kerro Martille -kampanja huipentui kesäkuussa Martti Ahtisaaren 80-vuotisjuhliin. Syntymäpäivälahja löi sankarin ällikällä.

CMI järjesti keväällä 2017 varainkeräyskampanjan, jonka teemana oli järjestön perustajan, rauhannobelisti Martti Ahtisaaren, 80-vuotissyntymäpäivä. Tarkoituksena oli kerätä merkkipäiväsankarille lahjaksi sitä, mitä hän on koko elämänsä toivonut: enemmän rauhaa.

Rahaa rauhanvälitykseen kerättiin salassa presidentiltä lähinnä sosiaalisessa mediassa ja internetissä, sillä Ahtisaari ei juurikaan näissä paikoissa liiku. Kampanja huipentui kesäkuussa Ahtisaaren 80-vuotisjuhliin, jossa salaisuus vihdoin paljastettiin päivänsankarille.

Tiistaina Älä kerro Martille palkittiin Vastuullinen lahjoittaminen ry:n  VaLa Awards -palkintogaalassa vuoden varainhankintatekona. VaLa on yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyöverkosto.

VaLa Awardsin raadin mukaan ”Suomen suurin ja salaisin kimppalahja” oli huumoriakin hienosti käyttävä kampanja, joka onnistui lyhyessä ajassa saavuttamaan hyvän tuloksen: lähes 10 000 lahjoittajaa ja yli 600 000 euroa. Oivallisella tavalla lahjoittajalla oli mahdollisuus saada tietoa niin keräyksen etenemisestä kuin lahjoitusvarojen käytöstä.

“Kampanjan menestys oli meillekin yllätys. Siinä yhdistyi montaa varainhankinnan kannalta merkittävää asiaa: huumori, ajankohtaisuus, oivaltavuus ja henkilökohtaisuus. Oli hienoa huomata, että rauhannobelistin elämäntyö resonoi suomalaisissa. Nyt tehtävämme on kertoa vastuullisesti siitä, millaisia rauhankierroksia rahalla saamme aikaan”, sanoo CMI:n viestintä- ja varainhankintajohtaja Elina Lehtinen.

VaLa on jakanut tunnustusta vuoden varainhankintateoille ja -tekijöille vuodesta 2011 alkaen.

Älä kerro Martille toteutettiin yhteistyössä viestintätoimisto Milttonin kanssa. Kampanjan sisältöihin voit tutustua täällä. Varat käytetään CMI:n rauhantyöhön. Varojen käyttöä voi seurata vastedes CMI:n sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Palkintoa vastaanottamassa CMI:n Elina Lehtinen ja Suvi Tuuli sekä Milttonin Mikko Hakkarainen, Lauramaria Havu ja Hanna Lemmetti.

Palkintoa vastaanottamassa CMI:n Elina Lehtinen ja Suvi Tuuli sekä Milttonin Mikko Hakkarainen, Lauramaria Havu ja Hanna Lemmetti.