fbpx

Tampereella ollaan tänä syksynä rauhan asialla

Published on Friday, 19th of August 2016

Rauhanpäivän kunniaksi Tampereen raatihuoneella kuullaan pianovirtuoosi Roope Gröndahlia syyskuussa. Tuotot ohjataan CMI:n työhön konfliktialueilla. Marraskuussa jatketaan samalla teemalla Ahtisaari-päivien merkeissä.

 

roope

Pianisti Roope Gröndahl tarjoilee yleisölle mestariteoksia rauhanpäivän konsertissa. Konsertin tuotto ohjataan suoraan CMI:n työhön kriisialueilla. Kuva:Benjamin Ealovega.

Tampereen Pianoseura järjestää rauhanpäivän tienoilla 22.9.hyväntekeväisyyskonsertin, jossa soittaa Roope Gröndahl, yksi maamme nuoren pianistisukupolven kirkkaimmista tähdistä. Syksyn ensimmäisessä pianokonsertissa kuullaan mestariteoksia Schubertista Debussyyn. Konsertin tuotto ohjataan CMI:n työhön tukemiseen maailman konfliktialueilla.

CMI:n viestintä- ja varainhankintajohtaja Elina Lehtinen iloitsee siitä, että musiikkielämykseen osallistumalla voi samalla tehdä maailmaa piirun verran rauhallisemmaksi. ”Kansainvälisen rauhanpäivän aikana on hyvä muistaa, että joka viides maailmassa kärsii sodan tai väkivallan uhasta. Konflikteja ei kuitenkaan ratkota sotimalla vaan rauhanomaisen neuvottelun kautta, joka on CMI:n ydinosaamista.”

Tänä syksynä myös vuotuisia Ahtisaari-päiviä vietetään Tampereella 10.11. Silloin presidentti Ahtisaari ja CMI:n rauhanlähettiläät vierailevat kaupungissa ja Tampereen kouluissa keskustellaan tärkeistä rauhanvälityksen teemoista. Samana päivänä järjestetään Tampereen Yliopistolla myös avoin yliopistotilaisuus, jossa pureudutaan konfliktien ratkomiseen.

unspecified

Ahtisaari-päivien vuoden 2016 kohdekaupunki on Tampere. Päivien aikana Presidentti Ahtisaari ja CMI:n työntekijät vierailevat kouluissa puhumassa rauhanvälityksestä.

 

Lisätietoja:

Rauhanpäivän konsertti:

Jani Aarevaara, Tampereen Pianoseura

puh.040 065 4530

www.facebook.com/tampereenpianoseura

 

Ahtisaari-päivät:

suvi.tuuli@cmi.fi