Koti
English
Arabic
Haku
Valikko

Seuraa
meitä

WearPeace by CMI & Makia

Tehdään rauha näkyväksi paita kerrallaan

WearPeace by Makia & CMI -paita on kunnianosoitus CMI:n perustajan, rauhannobelisti Martti Ahtisaaren elämäntyölle ja muistutus siitä, että rauha ei ole itsestäänselvyys.

Elämme maailmassa, jossa konfliktit saavat enemmän näkyvyyttä kuin rauha. Rauhan merkitys voi helposti unohtua, aikana, jolloin konfliktit tuntuvat kaukaisilta ja etäisiltä. WearPeace-paita kannustaa miettimään, mitä rauha merkitsee juuri sinulle, juuri tänään. Tätä rauhanpaitaa voi ja pitää kantaa ylpeydellä.

Malliston on suunnitellut CMI:lle ja Makialle suunnittelija ja taiteilija Rasmus Tikkanen. Paitoja valmistetaan rajoitettu erä ja kaikki tuotot ohjataan CMI:n konfliktinratkaisutyöhön.

Osta nyt paitasi Makian verkkokaupasta

CMI jatkaa Presidentti Ahtisaaren perintöä

Vaikka presidentti Ahtisaari ei enää aktiivisesti luotsaa CMI:tä, on työmme ankkuroitu vahvasti hänen perintöönsä ja arvoihin rauhanvälittäjänä. Näitä arvoja edustavat myös WearPeace -kampanjan mallit.

Toisten kunnioitus – Antero Vartia

Martti Ahtisaari on tullut rauhanvälittäjä tunnetuksi siitä, ettei hän tehnyt eroa ihmisten välille. Hänelle kaikki ovat samalla viivalla. Tärkeintä on pyrkiä kuuntelemaan toista ja asettua hänen asemaansa. Ahtisaari kunnioittaa kaikkia, heidän taustastaan riippumatta.

Periksiantamattomuus – Pekka Hyysalo

Kaikkia Ahtisaaren rauhanponnisteluja yhdistää se, että hän on aina asettanut aluksi kirkkaan tavoitteen, jota kohti on sitten pyrki suomalaisella periksiantamattomuudella. Sen jälkeen välittäjän työ on saada konfliktin osapuolet suunnistamaan kohti tätä päämäärää.

Yhteistyö – Noora Räty

Rauhanvälittäjä on vain yhtä menestyksekäs kuin hänen tiiminsä. Ahtisaari korostaa usein, kuinka hänellä on aina ollut etuoikeus työskennellä osaavien ihmisten kanssa. Näiden kollegoiden puoleen hän kääntyy yhä uudestaan.