fbpx
Koti
English
Arabic
Haku
Valikko

Seuraa
meitä

Vuoden 2023 Rauhan avain -palkinto koulualan toimijalle – ehdota saajaa

Julkaistu 15.3.2023

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation lanseeraa Rauhan avain -palkinnon, joka vuonna 2023 annetaan koulualan toimijalle. Ehdotuksia palkinnon saajaksi pyydetään 15. toukokuuta mennessä.

Rauha on pieniä tekoja ja päätöksiä, yhteisön rakentamista ja ylläpitämistä. Rauhaa ei rakenneta pelkästään rauhanpöydissä, vaan se edellyttää tekoja kaikilla tasoilla, jokapäiväisessä arjessa.

Arjen rauhanrakentajat ansaitsevat enemmän tunnustusta. Siksi CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation lanseeraa Rauhan avain -palkinnon, joka jaetaan vuosittain kansainvälisenä rauhanpäivänä 21. syyskuuta.  Palkinnon saa oman yhteisönsä ja CMI:n valitsema toimija, jonka pienet teot ovat luoneet ympärilleen kestävää, inhimillistä rauhaa.


Vuoden 2023 palkinto koulualan toimijalle – haku käynnissä 15.5. asti

Vuonna 2023 palkinnon saaja on koulualan toimija, opettaja tai oppilaitos, joka on edistänyt toiminnallaan rauhanomaista toimintatapaa ja ilmapiiriä.

”Opettajat, oppilaitokset ja muut koulualan toimijat ovat avainasemassa luomassa pohjaa kestävälle ja inhimilliselle rauhalle. CMI:n Ahtisaari-päivien kouluyhteistyössä näemme, miten yleinen epävarmuus on lisännyt konfliktien määrää ja tarvetta konfliktinratkaisutyökaluille myös kouluissa ja oppilaitoksissa. Koulualan toimijat ansaitsevat tunnustuksen pitkäjänteisestä työstään rauhan puolesta,” sanoo Janne Taalas, CMI:n toimitusjohtaja.

CMI järjestää vuoden 2023 kilpailun yhteistyössä Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n kanssa.

Tänä vuonna valinnassa painotetaan sopeuttamiseen ja siltojen rakentamiseen liittyviä tekoja. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi oppilaitosten tekemää työtä konfliktialueilta tulleiden oppilaiden kanssa, tai oppilaitoksen panostusta turvallisten tilojen luomiseen.

OAJ on iloinen saadessaan tehdä yhteistyötä CMI:n kanssa historian ensimmäisen Rauhan avain -palkinnon myöntämisessä.

”On tärkeää, että opettajien tekemä työ saadaan näkyväksi. Kouluissa kohdataan kaikki yhteiskunnan ilmiöt ja esimerkiksi Ukrainan sota on tullut koulujen arkeen konkreettisesti pakolaisena saapuneiden oppilaiden myötä. Opettajat tekevät joka päivä äärimmäisen tärkeää työtä myös rauhan edistämiseksi käytännössä ja integroivat konfliktialueilta tulleita oppilaita opetukseen ja suomalaiseen kouluympäristöön,” OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto korostaa.

Rauhan avain -palkintohaku on avoin kaikille Suomen peruskouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja muille koulumaailman toimijoille. Palkinnon hakuaika on 15.3.–15.5. ja raati valitsee voittajan kesäkuussa 2023.

Lue lisää palkinnosta ja ehdota palkinnon saajaa: Rauhan avain -palkinto – CMI

Tietoa ruotsiksi: Fredsnyckel -priset på svenska

Tietoa pohjoissaameksi: Ráfi čoavdda -bálkkašumi

Lisätietoja:

Aino Niskala, asiantuntija, CMI:n Ahtisaari-päivät
+358 40 7594142, aino.niskala@cmi.fi