fbpx
Koti
English
Arabic
Haku
Valikko

Seuraa
meitä

10.2. klo 15–16 Rauhan vaalitentti – väittely, jonka voittaa etsimällä yhteisiä ratkaisuja

Julkaistu 30.1.2023

 

Kyllästyttääkö poliitikkojen riitely? Polarisaatio on aikamme suuri vitsaus, joka ajaa ihmisiä yhä kauemmas toisistaan. Vaalien alla tämä näkyy etenkin vaalitenteissä, joissa kärjistäminen ja syyttely syrjäyttävät vuoropuhelun. Konfliktinratkaisujärjestö CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation haluaa yhteistyössä Ilta-Sanomien kanssa kääntää vaaliväittelyn konseptin ylösalaisin. Uudenlaisessa Rauhan vaalitentissä voi voittaa yhteisiä ratkaisuja etsimällä ja toisia kuuntelemalla.

Mukana vaalitentissä ovat eduskuntavaaliehdokkaat Tarja Filatov (SDP), Pekka Haavisto (VIHR), Jussi Halla-Aho (PS), Anna Kontula (VAS), Jouni Ovaska (KESK) ja Elina Valtonen (KOK). Keskustelua vetää Ilta-Sanomien yhteiskuntatoimituksen esihenkilö Hanna Vesala.

Rauhan vaalitentti järjestetään Sanomatalon Mediatorilla (Töölönlahdenkatu 2, Helsinki) 10. helmikuuta klo 15–16 ja se livestriimataan Ilta-Sanomien sivuilla.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Vaalitentin jälkeen klo 16-17 on mahdollista jäädä myös seuraamaan CMI:n, ulkopoliittisen instituutin ja Ilta-Sanomien keskustelua Vuosi sotaa Ukrainassa, jossa CMI:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb ja ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola keskustelevat rauhan mahdollisuuksista. Moderaattorina toimii Ilta-Sanomien yhteiskuntatoimituksen esihenkilö Hanna Vesala.


Lisätietoja vaalitentistä:

Riikka Kämppi, CMI:n yhteiskuntasuhdevastaava, riikka.kamppi@cmi.fi, puh. 040 572 9733

Johanna Kaprio-Papageorgiou, viestinnän erityisasiantuntija, johanna.kaprio@cmi.fi, puh. 050 584 3323

Hanna Vesala, Ilta-Sanomien yhteiskuntatoimituksen esihenkilö, hanna.vesala@iltasanomat.fi, puh. 040 510 8642