fbpx

CMI Insight: Somalia etsii tasapainoa – neljä lähestymistapaa vakauteen

Julkaistu 10.11.2022

Somalian uusi presidentti Hassan Sheikh Mohamud on johtanut maata nyt viiden kuukauden ajan. Mohamudin hallinto pyrkii yhdistämään maata aseellista ryhmittymää Al-Shabaabia vastaan ja etsii tasapainoa Somalian kansainvälisissä suhteissa.

Uusimmassa CMI Insight -julkaisussa Afrikan sarven tiimi analysoi Somalian nykytilannetta, ja listaa neljä lähestymistapaa, jotka voisivat tarjota perustan tasapainon tavoittelemiselle Somaliassa. Vaikka Al-Shabaab on ennen kaikkea Somaliaa koskettava kysymys, alueellisten turvallisuustoimien ja kansainvälisen yhteisön on tuettava taistelua ryhmittymää vastaan. Tämä vaatii kirjoittajien mukaan luottamuksen rakentamista sekä sisäisesti että naapurimaiden kanssa.

”Somalian valtion jälleenrakentamiselle on keskeistä naapurimaiden välisten suhteiden luottamuksen uudistaminen”, kirjoittajat toteavat.

Julkaisu on luettavissa englanniksi täältä.

Artikkeli on osa CMI Insight -julkaisusarjaa, jossa CMI:n asiantuntijat kommentoivat ajankohtaisia ​​rauhanvälityksen teemoja. Julkaisuissa käsitellään CMI:n työhön perustuvia politiikkasuosituksia.