fbpx

Afganistanin naisjohtajat Genevessä: emme kaipaa myötätuntoa vaan yhteistyötä

Julkaistu 16.9.2022

Afganistanin naisjohtajien foorumin jäsenet matkustivat Geneveen, jossa YK:n Afganistanin ihmisoikeuksien erityisraportoija esitteli ensimmäinen raporttinsa koskien Afganistanin ihmisoikeustilannetta YK:n ihmisoikeusneuvoston 51. istunnossa.

 

Afghan Women Leaders’ Forumin (AWLF) jäsenet osallistuivat 12.–13.9.2022 YK:n ihmisoikeusneuvoston istunnon yhteydessä järjestettyihin sekä Geneva Centre for Security Policy:n (GCSP) ja Geneva Peacebuilding Platformin isännöimään tapahtumaan. Foorumin jäsenet osallistuivat keskusteluihin ja kommentoivat Afganistanin ihmisoikeustilannetta sekä erityisesti naisiin ja tyttöihin liittyviä kysymyksiä. Erityisesti aiheesta keskusteltiin YK:n Afganistanin ihmisoikeuksia käsittelevän erityisraportoijan Richard Bennettin ensimmäisen raportin esittelyn yhteydessä ihmisoikeusneuvoston kokouksessa.

Naisedustajia oli läsnä kolmesta AWLF:n työryhmästä, jotka käsittelevät poliittista vuoropuhelua ja osallistavaa hallintoa; koulutusta, työllisyyttä ja yksityistä sektoria; ihmisoikeuksia ja naisten oikeuksia.

Foorumin jäsenet ilmaisivat syvän huolensa Afganistanin vakavasta ja huononevasta ihmisoikeustilanteesta. He esittivät EU:lle ja kansainväliselle yhteisölle yksityiskohtaisia ​​suosituksia siitä, mitä pitäisi tehdä ja mitä on tehtävissä Afganistanin ihmisten ja erityisesti naisten ja tyttöjen tukemiseksi.

Naisjohtajat korostivat myös, etteivät ensisijaisesti kaipaa myötätuntoa, vaan yhteistyötä kansainvälisen yhteisön kanssa.

Lisätietoa YK:n ihmisoikeusneuvostossa käydystä keskustelusta täällä.