fbpx

Kehityspoliittinen toimikunta analysoi koronakriisin vaikutuksia — CMI mukana toimikunnan asiantuntijajäsenenä

Julkaistu 22.4.2020

Koronavirus uhkaa nostaa humanitaarisen avun tarpeen ennätyksellisen suureksi, toteaa Kehityspoliittinen toimikunta tällä viikolla julkaisemassaan analyysissä koronakriisin vaikutuksista. CMI toimii Kehityspoliittisessa toimikunnassa asiantuntijajäsenenä.  

Kuva: Saila Huusko

Kriisitilanteet nostavat tyypillisesti esille vanhoja kiistoja ja kärjistävät jo ennestään suuria jännitteitä eri toimijoiden välillä. Koronakriisi on vasta alussa, mutta sen taloudellinen ja poliittinen vaikutus voidaan nähdä jo ympäri maailman. Erityisen vahvasti koronavirus iskee heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin. Haavoittuvaisia ovat myös konfliktimaat, sillä kriisi uhkaa monia rauhanpyrkimyksiä.

Kehityspoliittinen toimikunta KPT on tehnyt julkaisun, jossa analysoidaan koronaviruksen vaikutuksia. KPT on parlamentaarisesti ja yhteiskunnallisesti edustava Suomen kehityspolitiikan neuvoa-antava elin. CMI:n asiantuntijat osallistuivat KPT:n analyysin tekoon, ja CMI on mukana toimikunnassa asiantuntijajäsenenä käynnissä olevan hallituskauden ajan.

Julkaisussa arvioitiin koronakriisin voivan nostaa humanitaarisen avun tarpeen ennätyksellisen suureksi. Erityisesti esille nousi huoli kriisin vaikutuksesta kehityspyrkimyksiin Afrikan mantereella. Tukea nykyisille kriisialueille ei voi nyt vähentää, toimikunta toteaa.

Kehityspoliittisen toimikunnan analyysiin ”Koronavirus uhkaa murentaa Afrikan kehityspyrkimykset” pääset tutustumaan täällä.