fbpx

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa konflikteihin?

Julkaistu 20.6.2019

Tämä on Peace Talks, CMI:n uusi englanninkielinen podcast-sarja. Tässä jaksossa tarkastelemme ilmastonmuutoksen vaikutusta konflikteihin ja pohdimme, mitä ongelmalle voisi tehdä. Vieraina CMI:n asiantuntija Maria Ristimäki ja varainhankintapäällikkömme, ilmastoaktivisti Niklas Kaskeala. 

Vuoteen 2050 mennessä äärimmäinen kuumuus voi muuttaa osan Lähi-idästä elinkelvottomaksi. Miljoonien ihmisten olisi etsittävä itselleen uusi koti.

Länsi-Afrikassa Tšadjärven kuivumista on pidetty yhtenä syynä terroristiryhmä Boko Haramin kasvuun. Aasiassa taas kiistat vesivarannoista voivat kärjistää Intian ja Pakistanin välistä konfliktia.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka ilmastonmuutos voi lisätä epävakautta. Tässä jaksossa pureudumme ilmastonmuutoksen ja konfliktien välisiin yhteyksiin ja pohdimme mitä ongelman helpottamiseksi voidaan tehdä.

”Maat jotka nyt pahiten kärsivät ilmastonmuutoksen vaikutuksista ovat myös erityisen konfliktiherkkiä. Meidän on autettava näitä maita sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin”, CMI:n asiantuntija Maria Ristimäki sanoo.

Peace Talks -podcastissa katsomme maailmaa rauhanvälityksen linssien läpi. Keskustelemme omien ja muiden huippuasiantuntijoiden kanssa siitä, mitä kestävän rauhan rakentaminen vaatii epävakaassa maailmassa. Perustajamme Martti Ahtisaaren sanoin: Me uskomme, että kaikki konfliktit ovat ratkaistavissa. Tässä podcastissa otetaan selvää, miten se tapahtuu.

***

Nauhoitus: 14.5.2019

Editointi: Antero Karvonen

Juontaja: Antti Ämmälä

Jingle: Jukka Backlund

***

Peace Talks on kuunneltavissa myös täällä: AnchorSpotifyGoogle Podcasts ja iTunes.