fbpx

Millaisia rauhanponnistuksia Jemenissä nyt tarvittaisiin?

Julkaistu 20.6.2019

Tämä on Peace Talks, CMI:n uusi englanninkielinen podcast-sarja. Tässä jaksossa selvitämme, millaisia toimia tarvittaisiin Jemenin hauraan rauhanprosessin tukemiseksi. Vieraana CMI:n Jemenin projektipäällikkö Sylvia Rognvik.

Sota Jemenissä on jatkunut jo yli neljä vuotta.

YK on varoittanut, että sodan uhriluku voi kohota lähes neljännesmiljoonaan vuoden 2019 loppuun mennessä. Maailmanjärjestö kutsuu Jemeniä yhdeksi ihmiskunnan suurimmista estettävissä olevista inhimillisistä katastrofeista.

”Pääosapuolten välillä ei vaikuta olevan luottamuksen hiventäkään. Luottamuksen rakentamiseksi on tehtävä valtavasti töitä”, CMI:n Jemenin projektipäällikkö Sylvia Rognvik sanoo.

Jaksossa kuulemme myös Jemenissä kansallisen vuoropuhelun tulosten toimeenpanosta vastaavan ministerin Yasser Abdullah Al-Raeeinin näkemyksiä maan tilanteesta. 

Peace Talks -podcastissa katsomme maailmaa rauhanvälityksen linssien läpi. Keskustelemme omien ja muiden huippuasiantuntijoiden kanssa siitä, mitä kestävän rauhan rakentaminen vaatii epävakaassa maailmassa. Perustajamme Martti Ahtisaaren sanoin: Me uskomme, että kaikki konfliktit ovat ratkaistavissa. Tässä podcastissa otetaan selvää, miten se tapahtuu.

***

Nauhoitus: 14.5.2019

Editointi: Antero Karvonen

Juontaja: Antti Ämmälä

Jingle: Jukka Backlund

***

Peace Talks on kuunneltavissa myös täällä: Anchor, Spotify, Google Podcasts ja iTunes.