fbpx

Onko ”peacetech” vain uusi muotisana vai voisiko teknologia tarjota ratkaisuja rauhanvälityksen ongelmiin?

Julkaistu 12.6.2019

Tämä on Peace Talks, CMI:n uusi englanninkielinen podcast–sarja. Tässä jaksossa etsimme teknologiasta apua rauhanvälitykseen. Vieraana rauhanteknologian asiantuntija, CMI:n tiedottaja Antero Karvonen.

Big data, tekoäly ja virtuaalitodellisuus: teknologinen vallankumous on käynnissä silmiemme edessä. Taistelukentällä teknologia maalaa pelottavan kuvan tulevaisuudesta. Olemmeko matkalla tappajarobottien aikakaudelle, kohti vielä kammottavampaa sotaa?

Entä jos uutta teknologiaa käytettäisiin sodan sijasta rauhan rakentamiseen? Tässä jaksossa paneudumme rauhanteknologian kasvavaan alaan. Onko ”peacetech” vain uusi muotisana vai voisiko se tarjota ratkaisuja rauhanvälityksen ongelmiin?

Peace Talks–podcastissa katsomme maailmaa rauhanvälityksen linssien läpi. Keskustelemme omien ja muiden huippuasiantuntijoiden kanssa siitä, mitä kestävän rauhan rakentaminen vaatii epävakaassa maailmassa. Perustajamme Martti Ahtisaaren sanoin: Me uskomme, että kaikki konfliktit ovat ratkaistavissa. Tässä podcastissa otetaan selvää, miten se tapahtuu.

Jakson vieraana on rauhanteknologian asiantuntija, CMI:n tiedottaja Antero Karvonen.

***

Nauhoitus: 18.2.2019

Editointi: Antero Karvonen

Juontaja: Antti Ämmälä

Jingle: Jukka Backlund

***

Peace Talks on kuunneltavissa myös täällä: Anchor, Spotify, Google Podcasts ja iTunes.