fbpx

Mitä on suomalainen rauhanvälitys?

Julkaistu 11.6.2019

Tämä on Peace Talks, CMI:n uusi englanninkielinen podcast-sarja. Ensimmäisessä jaksossa keskustelemme siitä, mitä annettavaa suomalaisella rauhanvälityksellä on nykyajan epävakaassa maailmantilanteessa. Vieraana jaksossa on CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie.

Suurvaltapolitiikan paluu ja yhä mutkikkaammiksi käyvät konfliktit asettavat rauhanvälittäjät monien haasteiden eteen. Osa vanhoista keinoista ei enää toimi.

Tässä jaksossa pohdimme, miten suomalainen rauhanvälitys kykenee vastaamaan näihin haasteisiin. Kuinka ulkoministeriö ja itsenäiset järjestöt voivat tukea toisiaan? Onko suomalaisuudessa jotain joka tuo tuloksia?

Peace Talks–podcastissa katsomme maailmaa rauhanvälityksen linssien läpi. Keskustelemme omien ja muiden huippuasiantuntijoiden kanssa siitä, mitä kestävän rauhan rakentaminen vaatii epävakaassa maailmassa. Perustajamme Martti Ahtisaaren sanoin: Me uskomme, että kaikki konfliktit ovat ratkaistavissa. Tässä podcastissa otetaan selvää, miten se tapahtuu.

Vieraana jaksossa on CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus konfliktinratkaisun saralta.

***

Nauhoitettu: 23.4.2019

Editointi: Antero Karvonen

Juontaja: Antti Ämmälä

Jingle: Jukka Backlund

***

Peace Talks on kuunneltavissa myös täällä: Anchor, Spotify, Google Podcasts ja iTunes.