fbpx

Vastuullisuus ja empatia puhuttivat Porissa

Julkaistu 20.7.2018

Helteinen Pori tarjosi oivan miljöön tämän vuoden SuomiAreenalle. CMI oli tapahtumassa mukana kahdella omalla tapahtumalla, joiden lisäksi asiantuntijamme kävivät vierailemassa myös muissa keskustelutilaisuuksissa.

CMI:n viikko SuomiAreenassa alkoi tiistaina 17.7. Vastuullisuuden arvo yritykselle -yritysvastuubrunssilla, joka järjestettiin yhdessä Fazerin kanssa Suomalaisella klubilla.

”Vastuullisuus oli erittäin elitistinen keskustelu 5 vuotta sitten. Nyt kuluttajien arvopohja on muuttunut — ja kaikkien yritysten on muututtava sen mukana”, Christoph Vitzthum, Fazerin toimitusjohtaja ja CMI:n hallituksen jäsen totesi avatessaan brunssin omalla puheenvuorollaan.

Fazerin toimitusjohtaja Christoph Vitzthum.

Vitzthumin avauspuheenvuoroa pääsivät kommentoimaan Keskon yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Auli Hänninen sekä OP:n yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Tuuli Kousa. Kaikki alustajat olivat samaa mieltä siitä, että yritysvastuu on hyvää liiketoimintaa. Esimerkiksi järjestöjen kanssa yhteistyön tekeminen antaa yrityksille mahdollisuuden jättää maailmaan positiivinen kädenjälki negatiivisen jalanjäljen sijaan, Vitzthum summasi.

Sivistyksen kautta arvoihin

Tiedolla, taidolla ja tunteella – ollaan immeisiksi! -paneelikeskustelussa puhuttiin sivistyksen merkityksestä. Kyseessä oli Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n paneelikeskustelu, jossa oli mukana asiantuntijamme Hussein al-Taee; Nina Sajaniemi, varhaiskasvatuksen professori ja sivistysakatemian jäsen; sekä Tuukka Tomperi, tutkija. Al-Taee muistutti, ettei sivistyneen ihmisen tarvitse olla lukenut. ”Riittää, että on empaattinen, osaa asettua toisen saappaisiin ja kuuntelee toista.”

Hussein al-Taee, Nina Saajaniemi ja Tuukka Tomperi OAJ:n Tiedolla, taidolla ja tunteella – ollaan immeisiksi! -paneelikeskustelussa.

Keskiviikkona CMI järjesti yhdessä Perheyritysten liiton kanssa Riita poikki! Näin opit ratkaisemaan konflikteja kotona, töissä ja maailmalla -paneelikeskustelu. Paneelikeskustelussa sovittelun asiantuntijat Hussein al-Taee, Pirita Virtanen ja Heli Vaaranen pääsivät esittämään ratkaisuehdotuksia Artsensen näyttelijöiden esittämiin fiktiivisiin konfliktitilanteisiin. Erityisesti empatia- ja keskustelutaidot nousivat keskiöön keskustelussa. Lisää tilaisuuden keskustelusta ja esille nousseista teemoista pääset lukemaan täältä. Voit myös katsoa koko keskustelun Katsomosta.

Al-Taee osallistui myös presidentti Tarja Halosen rinnalla sparraajana arvopuhekeskusteluun. Arvopuheensa Porissa pitivät Li Andersson (Vasemmistoliitto), Tiina Elovaara (Sininen tulevaisuus) ja Jussi Halla-aho (Perussuomalaiset). SuomiAreena-viikon huipensi Feministisen puolueen järjestämä Ihmisiä rajalla – feministinen näkökulma turvallisuuteen -paneelikeskustelu, johon osallistui asiantuntijamme Elisa Tarnaala.

Kaikki SuomiAreenan keskustelut löydät Katsomosta.