fbpx

CMI:n nuorten rauhanlähettiläiden työ noteerattiin YK:ssa asti

Julkaistu 18.6.2018

YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja esitti Lennoneille kutsun saapua New Yorkiin kertomaan työstään. 

Opiskelija Ella Okko ja CMI:n asiantuntija Hussein al-Taee pääsivät toukokuun lopussa edustamaan CMI:n nuoria rauhanlähettiläitä Lennoneita YK:n nuorisodialogiin. Molemmat osallistuivat tilaisuuteen YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Miroslav Lajčákin kutsumana.

Okko piti puheenvuoron YK:n Youth Dialogue – tilaisuudessa sekä osallistui paneelikeskusteluun puheenjohtajan rinnalla. Hän puhui tilaisuuksissa nuorten osallistumisen tärkeydestä sekä sosiaalisesta mediasta nuorten rauhankanavana. Suomen YK-edustusto oli vahvasti mukana matkan järjestelyissä, ja Okko sekä al-Taee osallistuivat myös edustuston järjestämään ‘Young Peacemakers for Sustaining Peace’ -tilaisuuteen.

”Kaikenlaiset konfliktit voidaan ratkaista rauhanomaisesti – olipa kyse sitten kansainvälisestä selkkauksesta tai riidasta koulun pihalla. Tätä viestiä on tärkeä viedä eteenpäin nuorilta nuorille, heidän omissa kanavissaan ja heidän omalla tavallaan. Tässä Lennonit ovat onnistuneet erinomaisesti näyttämään globaalia esimerkkiä”, painotti al-Taee onnistuneiden tilaisuuksien jälkeen.

Lennonit on CMI:n vuonna 2017 perustama 16-19 -vuotiaille nuorille suunnattu vapaaehtoisten rauhanlähettiläiden ryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua, kouluttautua ja laajentaa osaamista niin median kuin rauhanvälityksen parissa. Lennonit luovat vuosittain omannäköisensä somekampanjan, jossa he viestivät nuorille konfliktinratkaisun tärkeydestä heidän omilla ehdoillaan. Lennonien työ on osa CMI:n Ahtisaari-päiviä, joiden tavoitteena on lisätä tietoa konfliktinratkaisusta, rauhanvälityksestä ja sovinnon merkityksestä suomalaisissa kouluissa.

Lue Ella Okon blogi matkakokemuksista täältä

 Lue lisää Lennoneista täältä.