fbpx

Suomalaisten salaisesta lahjasta Ahtisaarelle tasan vuosi – Näin Älä kerro Martille -lahjoitukset ovat tukeneet työtämme

Julkaistu 15.6.2018

Älä kerro Martille -kampanjan lahjoitukset ovat tukeneet monipuolisesti työtämme eri puolilla maailmaa.

Paljastimme tasan vuosi sitten suomalaisten salaisen yhteislahjan presidentti Ahtisaarelle.

Yritykset, säätiöt ja tavalliset suomalaiset tukivat työtämme Ahtisaaren 80-vuotissyntymäpäivien kunniaksi vaikuttavalla summalla rahaa. Älä kerro Martille -kampanjalla kerätty 631 877 euroa vastaa 15,8:aa CMI:n rauhanvälityskierrosta.

Haluamme nyt vuosipäivänä kertoa, miten kampanjalla kerätyillä varoilla on tähän mennessä tuettu työtämme konfliktien ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi. Oheisesta grafiikasta käy ilmi, että Älä kerro Martille -lahjoitukset ovat tukeneet työtämme monipuolisesti eri puolilla maailmaa.

Valaiseva esimerkki työmme tuloksista on Libya. Suomalaisten lahjoitukset ovat auttaneet Libyan puolueita rakentamaan yhteistä tulevaisuutta väkivallan repimälle maalleen. Puolueet sitoutuivat hiljattain yhteisessä sopimuksessaan kunnioittamaan demokratiaa ja irtisanoutuivat kaikesta väkivallasta. Voit lukea lisää Libya-työstämme täältä ja täältä.

Työmme ei olisi mahdollista ilman Älä kerro Martilla -kampanjan kaltaisia yksityisiä lahjoituksia. Yksityiset lahjoitukset takaavat itsenäisyytemme ja antavat meille mahdollisuuden reagoida joustavasti ja nopeasti tilanteisiin, joissa apuamme tarvitaan.

Haluamme vielä lämpimästi kiittää työtämme tukeneita. Kampanja todella osoitti, että rauha on kaikkien suomalaisten asia, kuten presidentti Ahtisaari asian muotoili yllätyksen paljastuttua. Voit palata syntymäpäivätunnelmiin vielä täällä.

”Ihmettelen, miten te olette onnistuneet pitämään tämän salaisuutena minulta”, Ahtisaari kommentoi, kun lahja paljastettiin Helsingin Kalastajatorpalla 15. kesäkuuta 2017.