fbpx

CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie: ”Voitamme vihan vuoropuhelulla”

Julkaistu 20.8.2017

Terrorismi koettelee suomalaisten yhtenäisyyttä. Vihan ja vastakkainasettelun sijaan meidän on nyt kuunneltava ja kunnioitettava toisiamme, korostaa CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie.

_DSC3737

CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie.

”Kykymme pitää yhtä on vienyt meidät suomalaiset aina yli vaikeiden aikojen. Sovinto on voittanut senkin jälkeen, kun naapuri on kääntynyt toistaan vastaan. Nyt meitä koetellaan jälleen. Terroristit haluavat saada meidät näkemään vihollisia siellä, missä niitä ei ole. Se rohkeus ja päättäväisyys, jolla sivulliset panivat henkensä alttiiksi auttaakseen Turun puukottajan uhreja, osoittaa, että emme halua taipua terroristien tahtoon. Viha on normaali tunne, mutta sille ei kannata antaa valtaa. Viha synnyttää vihaa, väkivalta synnyttää väkivaltaa. Kun näin käy, terroristit ovat voittaneet.

Tarvitsemme nyt vuoropuhelua mahdollisten konfliktien ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi. Vastakkainasettelun sijaan meidän on kunnioitettava ja kuunneltava toisiamme, ja oltava valmiita etsimään uusia ratkaisuja ristiriitoihin silloin, kun niihin törmäämme. Tätä vuoropuhelua voi oppia niin kotona, koulussa kuin työpaikalla. Meidän onkin nyt yhteiskuntana huolehdittava siitä, että näihin taitoihin todella satsataan. Näin voimme olla vahvempia kuin vihanlietsojat.”