fbpx

Martti Ahtisaari: Koiviston työtä ohjasi syvä oikeudentunto

Julkaistu 13.5.2017

Martti Ahtisaari muistelee Mauno Koivistoa kunnioitettavana ja rehtinä ihmisenä. Ahtisaaren mukaan Koiviston työ toimi oppina hänen omalle presidenttikaudelleen.

”Haluan esittää surunvalitteluni presidentti Koiviston omaisille hänen kuolemansa johdosta. Vaikka suruviesti ei tullut täysin yllätyksenä, liikuttaa merkittävän ja tärkeän ihmisen poismeno minua syvästi. Lämmöllä ajattelin yhteisiä tapaamisiamme ja keskustelujamme, joita on vuosien varrella kertynyt useita. Ihmisenä presidentti Koivisto oli kunnioittava ja rehti. Hänen yhteiskunnallista toimintaansa ohjasi syvä oikeudentunto. Presidentti Koiviston poismenon myötä päätyy yksi merkittävä aikakausi Suomen historiassa.

Presidentti Koivistolla oli tärkeä rooli Suomen luotsaamisessa 1980-luvun murrosvuosien jälkeen kohti EU:n jäsenyyttä ja kansanvallan vahvistumista. Hänen presidenttikautenaan työskentelin pääosin tehtävissä ulkomailla, mutta koin aina saaneeni Koivistolta täyden tuen kansainväliselle toiminnalleni ulkoministeriön virkamiehenä. Koiviston presidenttikausi loi myös hyvän pohjan hänen seuraajilleen ja toimi oppina omalle työlleni virkamiestaustaisena presidenttinä.”

Presidentti Koiviston työtä kunnioittavasti muistaen,

Martti Ahtisaari