fbpx

HS: CMI on päässyt Irakissa ainutlaatuiseen asemaan

Julkaistu 17.12.2016

Puolueettomuus ja hyvä maine ovat nostaneet CMI:n sovinnon rakentajana Irakissa ainutlaatuiseen asemaan. Näin kirjoittaa Helsingin Sanomat, joka seurasi Irak-ohjelmamme johtaja Hussein al-Taeen ja hänen tiiminsä työtä Bagdadissa.

edit_img_2070

CMI:n Hussein al-Taee (keskellä) ja Nureldin Satti (oikealla) tapasivat paikallisen katolisen kirkon edustajan, isä Rabbanin Dohukissa Pohjois-Irakissa. Keskustelun aiheena oli se, miten kristityt voivat turvallisesti palata kotiseuduilleen Isisin väistyttyä. Kuva: CMI.

CMI on nyt reilun kahden vuoden ajan hieronut sovintoa eri kansanryhmien välille Irakissa. Järjestö on noussut rauhanvälittäjänä keskeiseen rooliin tilanteessa, jossa esimerkiksi YK:n on vaikea toimia, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Itsenäisyyden ja riippumattomuuden lisäksi CMI:n asemaan vaikuttaa Irakissa rauhannobelisti Martti Ahtisaaren hyvä maine.

Terroristijärjestö Isisin perääntyminen on lisännyt Irakissa pelkoa uusista väkivaltaisuuksista eri kansanryhmien välillä.

”Meidän tehtävämme on tuoda osapuolia yhteen keskustelemaan, jottei yksi tarttuisi aseisiin ja toinen alkaisi vastata siihen”, Irak-ohjelmamme johtaja Hussein al-Taee sanoo Helsingin Sanomille.

Pakolaisena Suomeen tullut al-Taee haluaa auttaa tekemään synnyinmaastaan paikan, jonne hän voisi turvallisesti viedä perheensä.

”Minulle Suomi on kotimaa. Nyt olen tehtävässä, joka palvelee molempia maita.”

Helsingin Sanomien jutun voi lukea kokonaisuudessaan täältä.