fbpx
Koti
English
Arabic
Haku
Valikko

Seuraa
meitä

Rauha on myös suomalaisten asia

Julkaistu 21.9.2016
Ahlströmin teollisuussuku tukee CMI:n työtä rauhan eteen.

Ahlströmin suvussa yhteiskunnallisen vastuun kantaminen kulkee verenperintönä. Sukuyrityksen perustajat Antti ja Eva Ahlström olivat 1800-luvun lopulla merkittäviä hyväntekijöitä, jotka uskoivat siihen, että omaisuus velvoittaa. Nyt, 160 vuotta myöhemmin suvun naisten perustama Eva Ahlströmin säätiö sekä Ahlström Capital, yksi Suomen suurimmista sijoitusyhtiöistä tukevat CMI:n työtä rauhan eteen maailman haastavimmillla konfliktialueilla.

”Vaikuttaminen on ennenkaikkea etuoikeus”, sanoo kuutisen vuotta sitten perustetun Eva Ahlströmin säätiön puheenjohtaja Maria Bondestam – omaa sukua Ahlström. Säätiö keskittyy tukemaan vähäosaisia perheitä ja erityisesti naisia ja lapsia asiantuntevien järjestöjen kautta. ”Kaikki alkaa kuitenkin aina vakaista olosuhteista”, Bondestam huomauttaa. “Ilman rauhaa ei ole mitään. On tärkeää paneutua syiden juurelle ja ennaltaehkäisyyn.”

Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Hans Sohlström uskoo vahvasti vastuulliseen yritystoimintaan sukuyrityksen perustajien tavoin. Eva ja Antti Ahlströmin ajoista liiketoiminta on muuttunut yhä globaalimmaksi ja sodilla ja konflikteilla on kauaskantoisia seurauksia. ”Yritykset eivät voi ummistaa silmiään maailman tapahtumilta”, hän toteaa. ”Meille on tärkeää olla mukana tukemassa suomalaista rauhanvälitystä maailman kriisialueilla, jolle on nyt jos koskaan huutava tarve.”