fbpx

HS mielipide: ”Väkivaltaisia konflikteja tulee ehkäistä ajoissa”

Julkaistu 21.9.2016
Vain murto-osa maailman konflikteista päätyy lehtien sivuille. Sanonta ”no news is good news” ei päde väkivaltaisiin kiistoihin. Samalla kun maailma suree Syyrian sotaa, käynnissä on monta unohdettua, kytevää ja jäätynyttä konfliktia, joista kärsivät miljoonat ihmiset”, kirjoittaa CMI:n ohjelmajohtaja Ville Brummer tänään Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Tänään vietetään YK:n kansainvälistä rauhanpäivää, joka on varattu aselevolle ja väkivallattomuudelle. Maailmassa on käynnissä useita vaikeita konflikteja, jotka aiheuttavat kärsimystä ja joilla on kauaskantoisia seurauksia, kuten pakolaisuutta ja terrorismia. Brummer muistuttaa kirjoituksessaan että konflikteja voidaan estää ja ratkoa erityisen tehokkaasti silloin, kun suuri yleisö ei ole niistä vielä kiinnostunut.

”Suuntaamalla resursseja konfliktinehkäisyyn ja reagoimalla orastaviin poliittisiin kiistoihin ajoissa näkisimme yhä vähemmän sotia”, kirjoittaa CMI:n ohjelmajohtaja Ville Brummer tänään Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

”Suuntaamalla resursseja konfliktinehkäisyyn ja reagoimalla orastaviin poliittisiin kiistoihin ajoissa näkisimme yhä vähemmän sotia”, kirjoittaa CMI:n ohjelmajohtaja Ville Brummer tänään Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

”Vuonna 2010 sota Syyriassa oli vain muutaman analyytikon päänvaiva, eikä kolme vuotta sitten kukaan kuvitellut, että Ukrainan itäosissa sodittaisiin vielä tänään. Jos valmius kompromisseihin olisi luotu ajoissa, olisi säästynyt ihmishenkiä ja roppakaupalla rahaa.”

Lue Ville Brummerin kirjoitus kokonaisuudessaan täältä.