fbpx

Game Changers -seminaari pureutuu maailman murrokseen

Julkaistu 3.4.2016

facebook_general_gc

CMI järjestää torstaina 7.4 kansainvälisen seminaarin Helsingissä 15-vuotisjuhlan kunniaksi. Pääpuhujana on ulkopolitiikan kovan luokan asiantuntija, Yhdysvaltojen entinen apulaisulkoministeri Strobe Talbott.

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Talouden, politiikan ja hyvinvoinnin palikat ovat jatkuvassa liikkeessä ja aiheuttavat pahimmillaan konflikteja, pakolaisvirtoja ja terrorismia. Miten väkivaltaisia konflikteja ratkotaan, ja kuinka ymmärretään niiden perimmäisiä syitä? Miten muutosta ja epävarmuutta hallitaan? Piileekö muuttuvassa maailmassa myös mahdollisuuksia? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastausta CMI:n 15-vuotista taivalta juhlistavassa seminaarissa, joka järjestetään tämän viikon torstaina Kansallisteatterissa.

Kansainväliset asiantuntijat kokoontuvat Helsinkiin

Seminaari kokoaa yhteen korkean tason kansainvälisiä asiantuntijoita. Tilaisuuden avaa presidentti Martti Ahtisaari sekä CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie. Pääpuhujana on Bill Clintonin hallinnon aikana apulaisulkoministerinä toiminut Strobe Talbott, joka puntaroi kylmän sodan aikana tehtyjä virheitä sekä syksyllä valittavan presidentin haasteita muuttuvassa maailmassa. Lisäksi seminaarissa esiintyy sharia-lakiin erikoistunut tutkija Abdullahi An’Neim, joka analysoi puheenvuorossaan islamin ja politiikan välistä yhteyttä. Erityisesti Sudanin ja Afrikan sarven kriiseihin erikoistunut professori Alex de Waal puolestaan pohtii miksi nykypäivän konflikteja on niin vaikea ratkaista. Dokumentaristi Abigail Disney puntaroi kuvien kautta vaikuttamista. Seminaarin juontaa BBC:n toimittaja Emily Buchanan.

web_kollaasi

Konfliktinehkäisy- ja ratkaisu CMI:n ydinosaamista

Presidentti Martti Ahtisaari perusti CMI:n vuonna 2000 kieltäydyttyään YK:n pakolaisjärjestön johtotehtävästä. Hän halusi paneutua konfliktien perimmäisiin syihin. Konfliktinehkäisy- ja ratkaisutyö ovat nyt 15 vuotta myöhemmin edelleen järjestön ydinosaamista.

”On tärkeää huomata, että kun puhutaan Suomen kokonaisturvallisuudesta, tulee katse kääntää myös Suomen rajojen ulkopuolelle ja panostaa väkivaltaisten konfliktien ehkäisyyn”, huomauttaa CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie. Maailmalla suomalaisuudesta on rauhanvälityksessä paljon etua. ”Suomalaisena ketteränä ja neutraalina toimijana herätämme luottamusta. Pienuus on tällä alalla valttia.”

***

Game Changers-seminaari torstaina 7.4 klo 9.00–13.00

Kansallisteatteri, Läntinen teatterikuja 1 Kutsuvierastilaisuus

Seuraa seminaaria Periscopen kautta Twitterissä @cmioffice sekä sosiaalisessa mediassa hashtagillä #gamechangers.

Lisätietoja seminaarista: suvi.tuuli@cmi.fi