fbpx

Martti Ahtisaari teki ilmastolupauksen

Julkaistu 9.12.2015

Kehittyvät maat tarvitsevat lisää varoja ilmastonmuutoksen hillintään”, sanoo Martti Ahtisaari.

CMI:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja presidentti Martti Ahtisaari lupaa olla vähentämässä ja kompensoimassa erityisesti lentomatkustamiseen liittyviä kasvihuonepäästöjään. Myrskyvaroitus-järjestön Ilmastolupaus-sivusto kerää ihmisiltä ilmastolupauksia. Sivustolla voi laskea omat hiilipäästönsä ja antaa lupauksen niiden vähentämiseksi.

”Kasvihuonekaasupäästöjä vähentämällä voimme vaikuttaa siihen, etteivät olosuhteet maailman köyhimmissä maissa pahene epäinhimillisiksi”, Ahtisaari toteaa. Ilmastonmuutos kohdistuu usein voimakkaimmin kehittyviin maihin, joita uhkaavat yhä pahemmat kuivuudet, tulvat ja myrskyt maapallon lämpötilan noustessa. Näistä maiden on yhä vaikeampaa tai mahdotonta yksin toipua.

Omassa elinympäristössä tapahtuvien päästöjen vähentämisen lisäksi voi  jokainen osallistua kehitysmaiden ilmastohankkeisiin. Esimerkiksi YK:n sivustolla climateneutralnow.org on helppo kompensoida hiilipäästöjään. Suomalaisen keskimääräinen 9 000 kilon vuosittainen hiilipäästö on kompensoitavissa alle 50 eurolla. Näillä varoilla YK rahoittaa kehittyvien maiden ilmastohankkeita.

”Kehittyvät maat tarvitsevat lisää varoja ilmastonmuutoksen hillintään ja uusiutuvan energian tuottamiseen. Tällä tavalla voimme osaltamme olla apuna muille maille ja samalla vähentää myös omaa hiilijalanjälkeämme”, sanoo Ahtisaari.

www.ilmastolupaus.fi