fbpx

National Dialogue -konferenssi kokoaa konflikteista kärsivien maiden yhteisöjä keskustelemaan rauhanprosesseista

Julkaistu 13.11.2015

Helsingin säätytalolla järjestetään epävirallisia neuvotteluprosesseja ja kansallisia dialogeja käsittelevä konferenssi tällä viikolla.

Helsingissä kokoontuvat tällä viikolla maailman johtavat rauhan- ja sovinnontyön asiantuntijat. Kansalliset Dialogit -konferenssi tuo yhteen konflikteista kärsivien tai muutostilassa olevien maiden yhteisöjä keskustelemaan, miten parhaiten tukea kansallisia rauhanprosesseja.Tilaisuutta ovat ulkoministeriön kanssa järjestämässä neljä kansalaisjärjestöä. CMI on niistä yksi. Muut järjestäjätahot ovat Suomen Lähetysseura, Kirkon Ulkomaanapu ja Common Space Initiative.

Konferenssi on jatkumoa huhtikuussa 2014 Helsingissä pidetylle ensimmäiselle tapaamiselle, joka toi yhteen yli kaksi sataa kansainvälistä asiantuntijaa ja ammattilaista. Ulkoministeriön puolesta tilaisuuden avaa maanantaina kansanedustaja ulkoministerin erityisedustaja Pekka Haavisto.

Helsingin konferenssissa käydään erityisesti läpi paikallisen asiantuntijoiden kokemuksia Myanmarista, Jemenistä, Somaliasta ja Tunisiasta. Näiden esimerkkimaiden kautta analysoidaan haastavia muutosprosesseja rauhanvälitystyössä ja rauhan rakentamisessa.

Konferenssin tavoite on tarjota kansallisille sidosryhmille, rauhanvälittäjille ja kansainvälisille asiantuntijoille foorumi, jossa he voivat jakaa kokemuksiaan epävirallisista neuvotteluprosesseista ja kansallisesta dialogista alati muuttuvassa tilanteessa, erityisesti hauraissa valtioissa ja haurailla alueilla. Konferenssi järjestetään Helsingin säätytalolla 16-18.11.2015.

#dialogues15