fbpx

Martti Ahtisaari Cambridgen yliopiston vierailijaprofessoriksi

Julkaistu 16.10.2015

Ahtisaari pitää yliopistolla kaksi luentoa ja osallistuu kahteen muuhun tilaisuuteen.

Martti Ahtisaari 2015 2 small

Presidentti Martti Ahtisaari on ensi viikon Cambridgen yliopistossa vierailevana professorina.

Ahtisaari keskittyy opetuksessaan rauhanvälitykseen sekä oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan merkitykseen. Hän pitää ensi viikolla kaksi avointa luentoa ja osallistuu kahteen muuhun tilaisuuteen yliopistolla.

Ahtisaaren vierailuprofessuuri on osa Cambridgen ja Oxfordin yliopistojen Humanitas-ohjelmaa, joka tuo eri alojen asiantuntijoita luennoimaan kyseisiin yliopistoihin. Ahtisaaren nimike on Visiting Professor of Statecraft and Diplomacy, ja aiemmin kyseisellä nimikkeellä vierailijaprofessoreina on toiminut muun muassa YK:n kehitysohjelman pääsihteeri Helen Clark.

Lisätietoa professuurista on saatavilla Cambridgen yliopiston verkkosivuilla.