fbpx

Sijoitus rauhaan – haastattelu lahjoittajamme kanssa

Julkaistu 8.10.2015

Enkelisijoittaja Harri Tilev tukee suomalaista rauhanvälitystyötä maailman konfliktialueilla.

Harri Tilev 1”Harva työ on tärkeämpää kuin rauhan hierominen sotatantereilla”, sanoo enkelisijoittaja Harri Tilev.

”Riskisijoituksissa rahat voivat aina mennä kankkulan kaivoon. Sijoittamalla CMI:n työhön konfliktinratkaisussa, voin kuitenkin olla varma että saan sijoitukselleni vastinetta”, sanoo Harri Tilev, 40, enkelisijoittaja ja vertaislainapalvelu Fellow Financen perustaja.

Kaikkea sijoittamista ei Tilevin mukaan voi mitata pelkästään rahassa. ”Haluan uskoa, että sijoittamalla rauhanprosessiin jossain päin maailmaa olen tehnyt tärkeän yhteiskunnallisen sijoituksen.” 

Tilev on mukana tukemassa CMI:n (Crisis Management Initiative ry) konfliktinratkaisutyötä maailman kriisipesäkkeissä. CMI on yksi maailman johtavista rauhanvälittäjistä, joka tukee konfliktin osapuolia löytämään yhteisen sävelen rauhanprosessissa. Tilev kuuluu CMI:n Premium-lahjoittajaklubiin, jossa kukin tukee CMI:n ponnisteluja rauhan eteen 2000 eurolla vuodessa.

Julkisten varojen supistuessa ja CMI:n työn riippumattomuuden turvaamiseksi ovat yksityiset lahjoittajat kullanarvoisia.

”Klubin kiinnostavinta antia ovat taustoitukset ajankohtaisista aiheista sekä tilaisuudet, joissa on mahdollisuus verkottua muiden kanssa”, Tilev toteaa.

Konfliktien ehkäisyyn panostaminen

Pitkittyneet sodat ja väkivaltaisuudet ovat ajaneet jo 60 miljoonaa ihmistä pois kodeistaan – enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. ”Konfliktien syihin ja ehkäisyyn tulisi panostaa. Nyt paikkaillaan seurauksia”, Tilev sanoo ja viittaa Euroopan pakolaiskriisiin.

”CMI:n työ ongelmien alkulähteillä on tärkeää. Auttamalla ehkäisemään konflikteja tuetaan ihmisiä paikan päällä ja ehkäistään myös pakolaisuutta.”

Konfliktien ratkaisu on myös aina kustannustehokasta. Sotien kustannukset ovat miljardeissa kun taas rauhanomaisen neuvottelun tukeminen pyörii aina vaan sadoissa tuhansissa euroissa. 

”Sijoitus rauhaan on aina taloudellisestikin fiksua”, Tilev toteaa.

 


Mikä Premium lahjoittajaklubi? 

Haluatko olla mukana rakentamassa vakaampaa elinympäristöä miljoonille ihmisille? Haluatko investoida rauhaan ja hyvinvointiin?

Tervetuloa mukaan CMI:n Premium Donors Clubin jäseneksi yhdessä muiden vaikuttajien kanssa. Klubin jäsenet saavat ainutlaatuisen katsauksen CMI:n työhön. Heille järjestetään asiantuntijatapaamisia, luentoja ja työpajoja, ja jäsenillä on mahdollisuus tavata alan asiantuntijoita ja tutkimusjohtajia. Klubissa on tällä hetkellä noin 50 jäsentä.

Premium-lahjoittajaklubi tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden verkottua liike-elämän toimijoiden ja mielipidevaikuttajien kanssa. Jäsenyys maksaa 2000 euroa vuodessa ja se käytetään CMI:n työn tukemiseen.

Kysy lisää Premium Donors Clubista ja lahjoitusmahdollisuukista club@cmi.fi