fbpx
Koti
English
Arabic
Haku
Valikko

Seuraa
meitä

Planmecan toimitusjohtaja: ”Emme voi sivuuttaa maailman tapahtumia”

Julkaistu 3.9.2015

Suomalainen Planmeca tukee CMI:n konfliktinratkaisutyötä

kyostila

Herttoniemessä sijaitseva Planmeca on yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista. Vahvasti vientivetoinen yritys ei ole välttämättä tutuin nimi suomalaiselle kuluttajalle, mutta maailmalla tilanne on päinvastainen. 98 prosenttia yrityksen tuotteista viedään ulkomaille, tarkemmin ottaen yli 120 maahan.

”Näin kansainvälinen yritys ei voi sivuuttaa sitä mitä maailmalla tapahtuu”, Planmecan perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Kyöstilä toteaa.

”CMI:n konfliktinratkaisutyön tukeminen on meille erinomainen valinta. Pitkäjänteinen rauhanrakennus on myös tärkeää Suomen imagolle maailmalla”.

Konfliktit vaikuttavat myös liiketoimintaan

Kyöstilä perusti Planmecan vuonna 1971 nähtyään tarpeen hammashoitolaitteiden valmistamiseen. Vain 1000 markan  alkupääomalla perustetty yritys kasvoi nopeasti globaaliksi toimijaksi.

Planmecan laitteita ja softaa viedään myös epävakaisiin maihin,  kuten Irakiin, Pakistanistaniin, Sudaniin ja Libyaan. ”Väkivaltaisilla konflikteilla ja pakotteilla on vaikutus myös meidän liiketoimintaamme. Irakin kaoottinen tilanne on muun muassa vaikuttanut myyntiimme”, Kyöstilä toteaa.

Tuki CMI:n konfliktinratkaisutyölle sopii erinomaisesti osaksi Planmecan arvoja ja liiketoimintaa.

”CMI on kuin pieni suomalainen vientiyritys”, Kyöstilä sanoo hymyssä suin.

Juttu julkaistiin alun perin toukokuussa osana CMI:n vuosiraporttia. Raportti on luettavissa englanniksi täällä (pdf) tai täällä (verkkoversio).