fbpx

CMI täyttää tänään 15 vuotta

Julkaistu 24.8.2015

CMI viettää tänään 15-vuotispäiväänsä. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari perusti CMI:n vuonna 2000 presidenttikautensa jälkeen vain muutaman työntekijän voimin.

15 vuoden aikana CMI on kasvanut yhdeksi maailman johtavista alan järjestöistä, jossa on 70 ihmisen henkilöstö ja hankkeita esimerkiksi Ukrainassa, Irakissa, Jemenissä ja Etelä-Sudanissa. Etsimme ratkaisuja maailman konflikteihin epävirallisten neuvottelujen ja vuoropuhelun avulla.

Suomalainen rauhanvälitys on osa vastuullista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Ilman vakautta, ei ole kehitystä. ”Sotilaalliset toimet voivat lopettaa väkivallan, mutta ne eivät tuo rauhaa. Rauha syntyy ainoastaan poliittisten ratkaisujen kautta”, sanoo CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie.  

Auttamalla ratkaisemaan konflikteja, ehkäistään pakolaisvirtoja ja torjutaan terrorismia – ilmiöitä, jotka ravistelevat myös Eurooppaa. Rauhanvälitys on myös aina kustannustehokas ratkaisu. ”Sotilaallisten toimien kustannukset lasketaan miljardeissa euroissa, kun rauhanvälityksessä ja neuvotelluissa ratkaisuissa puhutaan sadoistatuhansista euroista”, Talvitie tähdentää.

Hallituksen kehitysapumäärärahojen leikkaukset koskettavat merkittävästi CMI:n työtä. Toiminta-avustus supistuu ensi vuoden alusta 1,7 miljoonalla eurolla.

Katso uusi esittelyvideomme 

Filmin on toteuttanut Franck Media.

Helsingin Sanomat julkaisi taustoittavan jutun CMI:n työstä. Lue artikkeli täältä

CMI:n toiminnanjohtaja vieraili Ylen aamu-tv:ssä tänään. Katso ohjelma Yle Areenasta täältä

CMI kampanjoi elokuussa rauhanvälityksen puolesta Rauhanpöytä-kampanjalla  www.rauhanpöytä.fi