fbpx

Espoo Cinéssä ollaan rauhan asialla

Julkaistu 21.8.2015

CMI:n kampanjafilmi on nähtävissä valittujen elokuvien alkukuvina syksyn odotetulla festivaalilla

InBetweenWorlds-Photo2Espoo Cinéssä 27. ja 29. elokuuta näytettävä Inbetween Worlds sijoittuu Afganistaniin.

Tällä viikolla käynnistyneessä CMI:n Rauhanpöytä-kampanjassa tehdään suomalaista rauhanvälitystyötä tunnetuksi ja tuodaan se osaksi ihmisten arkea. Myös Espoo Ciné on lähtenyt tukemaan CMI:n konfliktinratkaisutyötä näyttämällä kampanjafilmiämme valittujen elokuvien yhteydessä. Filmissä avataan CMI:n työtä rauhanvälittäjänä, joka tuo konfliktin osapuolet saman pöydän ääreen.

CMI:n traileri näytetään festivaaleilla yhteensä kolmen eri festivaalielokuvan alkukuvina. Vahvasti kantaaottavien elokuvien maisemissa liikutaan muun muassa CMI:n työn keskiössä olevissa konfliktikonteksteissa. Elokuvassa Degrade ryhmä gazalaisnaisia jää ammuskelun vuoksi loukkuun kauneussalonkiin. Inbetween Worlds keskittyy puolestaan Afghanistaniin, jossa rauhanturvaaja joutuu punnitsemaan kansainvälisten määräysten ja ihmishengen arvoa.

”CMI:n kaltaisen järjestön näkyvyys sopii hyvin Espoo Cinén kaltaisen yhteiskunnallisen elokuvafestivaalin profiiliin. Olemme iloisia, että samalla saamme tukea suomalaista konfliktinratkaisutyötä maailmalla”, sanoo Espoo Cinen toiminnanjohtaja Mia Vainikainen.

Video on Mirum Agencyn käsialaa ja se on tuottanut Cocoa Films. Rauhanpöytä-kampanja on osa CMI:n 15-vuotisen taipaleen juhlimista.

Elokuvien näytösajat:

Dégradé

24.8 klo 19:15 Louhisali
26.8 klo 17:15 Sello 4
30.8 klo 12:15 Sello 4

http://www.espoocine.fi/2015/fi/ohjelmisto/elokuvat/degrade

Inbetween Worlds

27.8  klo 16:30 Sello 5
29.8 klo 16:30 Kino Tapiola

http://www.espoocine.fi/2015/fi/ohjelmisto/elokuvat/inbetween-worlds

”We are young.  We are strong”

25.8 klo 20:30 Kino Tapiola
30.8 klo 20:00 Sello 4

http://www.espoocine.fi/2015/fi/ohjelmisto/elokuvat/we-are-young-we-are-strong

 

Rauhanpöytä-videon voit katsoa täältä. Osallistu sinäkin kampanjaan: www.rauhanpöytä.fi

Lisätietoa Espoo Cinén elokuvatarjonnasta löytyy osoitteesta: www.espoocine.fi