fbpx

Turussa vietettiin Ahtisaari-päiviä

Julkaistu 14.11.2014

Miten konflikteja oikein ratkaistaan? Onko työmatkoilla koskaan ollut vaaratilanteita? Miksi joku ei haluaisi rauhaa? Missä te asutte matkoillanne?

Tällaisiin ja moniin muihi15784232881 a9bc585fa3 zn kysymyksiin vastasivat toistakymmentä CMI:n työntekijää, jotka jalkautuivat torstaina 13.11. Turun yläkouluihin, lukioihin ja ammattikouluihin kertomaan konfliktinratkaisutyöstä ja arkipäivän sovittelun merkityksestä. Luokkahuoneessa syntyi keskustelua maailmantilanteesta, konfliktien syistä ja tulevaisuuden näkymistä, kun CMI:n työparit herättelivät keskustelua niin kanainvälisestä rauhanvälityksestä kuin arkisten riitojen sopimisesta. Myös presidentti Ahtisaari vieraili kouluissa, ja palkitsi myöhemmin iltapäivällä Sovittelijajuhlassa kaksi sovittelussa kunnostautunutta oppilasta, jotka Turun koulut olivat etukäteen valinneet.

Päivän lopuksi presidentti Ahtisaari osallistui kaikille avoimeen yleisötilaisuuteen, jossa pohdittiin vastuullisen aikuisuuden edellytyksiä. Turun yliopiston sali pakkautui täyteen, kun presidentin lisäksi sosiologi Jani Erola, ihmisoikeusjuristi Elina Pirjatanniemi sekä lastenpsykiatri Linnea Karlsson keskustelivat tulevaisuuden aikuisista. Lapsuuden luottamukselliset ihmissuhteet, empatian kehittyminen ja turvallinen kasvuympäristö nousivat keskiöön. Paneelin juonsi toimittaja Maija Lehmusvirta. Tilaisuus lähetettiin suorana MTV:n verkkosivuilla ”Suomi Areena goes Ahtisaari-päivät” ja on katsottavissa MTV Katsomossa.

Vuonna 2015 Ahtisaari-päivät järjestetään Rovaniemellä.

Kuvia Turun Ahtisaari-päivien vietosta

15600278919 bf54d1db91 z

Panelistit yleisötilaisuudessa Turun yliopistolla

15600940217 b73619736f z

Presidentti Ahtisaari tapasi päivän aikana monia koululaisia ja opiskelijoita