fbpx
Koti
English
Arabic
Haku
Valikko

Seuraa
meitä

Ahtisaari-päivillä ollaan sovinnon asialla

Julkaistu 9.11.2014

Marraskuun toisella viikolla järjestettävät Ahtisaari-päivät tuovat sovittelun ja konfliktinratkaisun teemat niin koululaisten, aikuisten kuin asiantuntijoidenkin keskusteluihin. Vuosittainen tapahtuma järjestetään jo neljättä kertaa. Tänä vuonna juhlallisuudet keskittyvät Helsinkiin ja Turkuun.

Ahtisaari-päivät käynnistyvät tiistaina 11. marraskuuta Helsingissä CMI:n ja Sitran järjestämässä asiantuntijaseminaarissa, jossa pohditaan Euroopan taloudessa ja turvallisuupolitiikassa puhaltavia uusia tuuulia. Seminaari kokoaa yhteen korkean tason kansainvälisiä asiantuntijoita. Tilaisuuden avaa presidentti Ahtisaari, ja puhujina ovat Italian entinen ulkoministeri Emma Bonino, Venäjän ja Itä-Euroopan historian professori Robert Service Oxfordin yliopistosta sekä Jacqueline McGlade, YK:n ympäristöohjelman johtava tutkija.

Ahtisaari-päivät jatkuvat 13. marraskuuta Turussa. Presidentti Ahtisaari ja CMI:n henkilökunta jalkautuu kouluihin kertomaan konfliktinratkaisutyöstä ja sovinnon tärkeydestä myös kouluarjessa. Turun Vanhalla Raatihuoneella järjestetään iltapäivällä Sovittelijajuhla, jossa presidentti Ahtisaari luovuttaa sovinnon kyyhkyt koulujen valitsemille sovittelutyössä ansioituneille oppilaille.

Kouluvierailujen jälkeen Ahtisaari-päivät jatkuvat Turun yliopistolla. CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie luennoi iltapäivällä konfliktinratkaisutyöstä. Tapahtumarikas päivä huipentuu yleisötilaisuuteen, jossa pohditaan lasten tulevaisuutta ja vastuullisuuden kysymyksiä. Keskustelijoina ovat presidentti Ahtisaaren lisäksi Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutin johtaja, professori Elina Pirjatanniemi, Turun yliopiston dosentti, lasten ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Linnea Karlsson ja Turun yliopiston sosiologian professori Jani Erola.

Turussa paljastetaan myös vuoden 2015 Ahtisaari-päivien tapahtumakaupunki.

Ahtisaari-päivien toteutuksesta ja rahoituksesta vastaa ulkoasiainministeriö.

_____________

Ahtisaari-päivät 11. ja 13.11.2014

11.11. klo 9-13
Helsingin asiantuntijaseminaari New Dynamics in Business and Politics
Savoy-teatteri. Kutsuvierastilaisuus, ilmoittautuminen on päättynyt.

13.11 klo 14.15-15.45
CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitien luento All conflicts can be resolved
Turun yliopisto, Publicum, Pub4-sali.

13.11. klo 16-18
Turun yliopiston yleisöseminaari Lapsista vastuullisia aikuisia, miten se tehdään
Turun yliopiston laitosrakennus Educarium, Assistentinkatu 5. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta vaatii ilmoittautumisen 11.11. mennessä osoitteessa http://www.utu.fi/ahtisaari. Keskustelu on nähtävissä suorana MTV:n verkkosivuilla.

Lisätietoja Ahtisaari-päivistä: www.ahtisaaripaivat.fi