fbpx

CMI ja presidentti Ahtisaari onnittelevat vuoden 2014 rauhannobelisteja

Julkaistu 10.10.2014

CMI ja hallituksen puheenjohtaja, rauhannobelisti Martti Ahtisaari onnittelevat Kailash Satyarthia ja Malala Yousafzayta Nobelin rauhanpalkinnosta. Molemmat palkinnon saajat ovat taistelleet määrätietoisesti lasten ja nuorten oikeuksien parantamiseksi, mikä on tärkeää myös valtioiden rauhanomaiselle kehitykselle. Mikäli lasten oikeuksia ei kunnioiteta konfliktien aikana, väkivallan kierteellä on taipumus toistua seuraavien sukupolvienkin aikana.

”Onnittelen lämpimästi molempia heidän ansaitsemastaan palkinnosta. Toivon, että tämä tunnustus auttaa edistämään lasten oikeuksien toteutumista kaikkialla maailmassa,” presidentti Ahtisaari sanoo.

CMI työskentelee kestävän rauhan puolesta ehkäisemällä ja ratkaiselmalla väkivaltaisia konflikteja maailman haastavimmilla alueilla.