fbpx

CMI:n konferenssi rauhanvälityksestä ja Etyjin roolista

Julkaistu 9.10.2014

CMI järjestää 10. lokakuuta korkean tason konferenssin Wienissä, Itävallassa. Konferenssin teemana on rauhanvälitys ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin mahdollinen rooli kansallisen dialogin tukemisessa ja luottamuksen rakentamisessa konfliktin osapuolten välille. Tilaisuuteen odotetaan saapuvaksi alueellisten ja kansainvälisten järjestöjen edustajia, rauhanneuvottelijoita ja –sovittelijoita eri puolilta maailmaa sekä alan asiantuntijoita. Rauhannobelisti, presidentti Martti Ahtisaari sekä Etyjin pääsihteeri Lamberto Zannier avaavat tilaisuuden.

Konferenssi on Etyjin konfliktien ennaltaehkäisy-yksikön tukema ja järjestetty yhteistyössä CMI:n ja Etyjin rauhanvälityksen ystäväryhmän puheenjohtajamaiden, Suomen, Turkin ja Itävallan kanssa. Tilaisuus on avoin tiedotusvälineille, kansalaisjärjestöille ja korkeakouluille.

–         Konferenssin ohjelma ja ilmoittautumisohjeet: http://www.osce.org/secretariat/125126