fbpx

Etelä-Sudanin nuoret rakentavat rauhaa

Julkaistu 12.8.2014

“Sain ensimmäistä kertaa mahdollisuuden jakaa kokemuksiani muiden nuorten kanssa”, Emmily Koiti kertoo innoissaan osallistuttuaan CMI:n nuorisofoorumiin kotimaassaan Etelä-Sudanissa. 

Vuosien suotuisasta kehityksestä huolimatta puhkesivat väkivaltaisuudet Etelä-Sudanissa joulukuussa 2013. Emmily tietää miten maailman nuorimman valtion konflikti tulisi ratkaista: ”Työtä on laajennettava neuvottelijoiden ja sovittelijoiden ulkopuolelle. Kaikkien eteläsudanilaisten on tultava kuulluksi, ei pelkästään taistelijoiden.”

emmely SSudan

Etelä-Sudan itsenäistyi vuonna 2011 yli kaksi vuosikymmentä kestäneen sisällissodan jälkeen. Etniset levottomuudet ovat kuitenkin jatkuneet, eikä heikko valtionhallinto ole kyennyt ratkaisemaan alueellisia konflikteja. Maan väestöstä enemmistö on nuoria, jotka ovat usein helposti yllytettävissä väkivaltaan. CMI tukee vakaamman tulevaisuuden rakentamista Etelä-Sudanissa työskentelemällä nuorten vaikuttajien kanssa. Nuorisofoorumi edistää nuorten kesken käytävää keskustelua koko maassa kansallisesti merkittävistä aiheista ja luo yhteyksiä päätöksentekijöihin. 

–          Lue lisää työstämme Etelä-Sudanissa ja muualla vuosikertomuksemme artikkeleista (englanniksi)